Any 1714: La pau de Rastatt confirma la traïció dels aliats i del mateix Carlos III d'Àustria als combatents contra els Borbons. Els combatents austriacistes exiliats a Àustria són obligats a la deportació.

   
6 de març de 1714 - Firma de la pau de Rastatt.

   
30 de març de 1714- Jordi Abrí Descatlar Fuster hereda la cavalleria del Palmer.

13 d'abril de 1714 - Inici de les parets laterals del temple dels jesuïtes de Pollença.
   
Dia 30 d'abril de 1714 es beneeix l'església de Santa Anna de Muro.

   
1 de maig de 1714 - Un total de 34 esclaus holandesos,venecians i espanyols fugen d'Alger cap a Mallorca.

3 de maig de 1714 - Arriben a Mallorca 32 captius que havien fugit d'Alger en un vaixell anglès que segrestraren i després tornaren al seu propietari..

   
1 de juny de 1714 - Mor Fra Antoni Frontera de Sineu, missioner franciscà.

   
18 de juny de 1714- L'emperador Carlos es dirigeix al marquès de Rubí, virrei de Mallorca i li ordena que no resisteixi en el Regne davant els felipistes.(Castellví, Noticias, IV ,551)

   

22 de juliol de 1714 - Arrestats en el castell de Bellver els cavallers Albertí Dameto, Nicolás Dameto Simonet, Antonio Pueyo i Francisco Amar de Montaner Comellas perquè les seves esposes s'havien rigut del predicador a santa Magdalena quan demanà una oració per Carles III d'Àustria.

4 d'agost de 1714 - Josep Laudes, botifler tancat al convent de la Mercè aconsegueix fugir amb altres i arribar al setge dels Borbons contra Barcelona.
   
12 d'agost de 1714 - Mor Anna, reina d'Anglaterra.


14 d'agost de 1714 - Els cavallers botiflers arrestats en el castell de Bellver passen a situació d'arrest domiciliari.

22 d'agost de 1714 - Els cavallers botiflers amb arrest domiciliari són lliures d'arrest.
   
26 d'agost de 1714 - Primera pedra de l'església parroquial de Pollença.

   

   
setembre de 1714 - El virrei marquès de Rubí envia José Ponce de León a Nàpols en demanda de reforços militars.

1 de setembre de 1714 - Neix Onòfria Net Ferrandell.

6 de setembre de 1714- El secretari de la regència, Adisson, comunica a Dalmases que hadonat ordres als vaixells anglesos que es concentrin en el port de Maó.(F.Castellví, Narraciones, pàg 712)

18 de setembre de 1714 - L'ambaixador Felip Ferran de Sacirera, aprofitant l'estada a Holanda del rei Jordi I demana la intervenció anglesa i si és precis una República formada per Catalunya, Mallorca i Eivissa.:

" que sea unida Cataluña con toda España a la augustíssima Casa de Austria, o que Cataluña, con los Reinos de Aragón y Valencia sean cedidos a S.M. Imperial y Católica, o una de las sereníssimas Archiduquesas, y cuando eso no se pueda lograr; que Cataluña con las islas de Mallorca y Ibiza, sea erigida en República bajo la protección de VM., de la augustíssima Casa de Austria y altos aliados, ya que por los susodichos medios se halla la justicia mantenida, establecidos los comercios de Inglaterra y Holanda, Portugal asegurado, los Reinos de Aragón y Valencia restablecidos en los privilegios de que están privados por la paz de Utrecht y Cataluña librada de ser un eterno monumento de su desgraciada fidelidad y de indigna memoria de la grande Alianza" (F.Castellví, Narraciones ,f. 713).

23 de setembre de 1714 - Mor Jerònia Villalonga, esposa de Bernat Gual de Berard Cotoner.
   

   
9 d'octubre de 1714 - L'emperador Carlos VI (rei Carlos III ) emet un Reial Ordre on disposa que els exiliats d'Espanya tenen treç dies de plaç per traslladar-se a Itàlia sota pena de presó.

13 d'octubre de 1714 - Arriba el general borbònic Dancourt comandant sis vaixells per tal de prendre possessió de Mallorca, i ofereix al marquès de Rubí 100.000 escuts per a la rendició, però el virrei comunica al capità borbònic Pastrana que no rendeix l'illa al temps que demana l'ajut a l'almirall Wishart a Menorca.


18 d'octubre de 1714 - Les naus del borbònic Dancourt abandonen Mallorca sense haver aconseguit la rendició.(Cronicón Mayoricense, 1881,pàg. 495).

23 d'octubre de 1714- Mor Miquel Coll, partidari dels borbons, assassinat a Son Coll de Banyalbufar.

17 de novembre de 1714- L'emperador Carlos escriu al virrei Marquès de Rubí:
"informado de los passos que habéis dado hasta el día diez y siete del octubre passada en el assumpto de este Reino e isla de Ibiza, y de las razones con que motiváis la prescisión de su resguardo y defensa; tengo a bien mandaros expresar, y manifestar mi cesárea a Real aprobación, captando con special gratitud las demostraciones de vuestro zelo y aplicación al mayor bien de mi servicio."

 Al mateix temps anuncia l'enviament d'ajut militar des de Nàpols: " que inmediatamente os remita mil Infantes de los Regimientos Imperiales, que sirven en el (Regne de Nàpols) ,ocho piezas de Artilleria de a veinte, y cuatro libras de bala, y seis de a doze con los pertrechos correspondientes, y en el numero que sea arbitable, principalmente en la pólvora, como también que vayan pagadas hasta nuevo orden, procurando disimular su destino, por no esponer los tres navios San Leopoldo, San Genaro, y Frasca, que los han de transportar.que le enviaba desde el puerto de Càller."  

11 de desembre de 1714-Mor Miquel Joan Net Serralta.


segueix