26 de març del 1026

Conrad II  és coronat emperador del Sacre Imperi per Joan XIX

29 de maig de 1026

Mor Adelaida d'Anjú, comtessa de Gévaudan, Forez, Tolosa, Provença, Borgonya, i reina d'Aquitània


28 d'agost de 1026

Mor Ricard II de Normandia


endavant 
Any 1026


    Un document registra el Rescat a Galícia de dues dones, mare i filla, raptades per normands o víkings.

    Els Musulmans reconquesten el castell de Montemor-o-Velho (dte. Coimbra), que havien recuperat els cristians en 1006 o 1017 (1026-1034).
   
    Assassinat del bisbe d'Astorga (Lleó) Jimeno Menéndez (992-1026).
   
    Sancho III el Major alça una església (desapareguda avui) sobre la cova de Sant Antolín, a Palència (1026-1035), encara despoblada .
   
    El comte Ramon III de Pallars Jussà mana al bisbe Borrell de Ribagorça consagrar l'església de Sant Martí (avui la Mare de Déu de Valdós), a Montanyana (Osca)

    Després de la mort del bisbe Borrell de Ribagorça (Roda) (o 1027) Sancho III fa consagrar un successor seu, Arnulf (1026 / 7-64 / 65) a la seu metropolitana de Bordeus.

    La comtessa Ermessenda atorga carta de Població de Cervera (Segarra; Lleida), En el límit del comtat d'Osona, tres famílies pageses presidides per Guinidilda o Guineguilda; les Quines han  aixecat el seu castell contra els Musulmans, l'Quina és Guinidilda castellana nomenada.
   

    Primera menció del castell Tor (. Munic Pont de Suert, Alta Ribagorça), del castell de Roset, a Vilada (Berguedà, Barcelona) i de les torres de Fonollosa (Bages, Barcelona).
   
    Els senyors de Mediona funden un priorat benedictí a Riudebitlles, que adopta el seu nom real de Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès, Barcelona) i el cedeixen a l'Abadia de Sant Martino dell'Isola Gallinaria (municipi d' Albenga ;. Ligúria, Itàlia).
   
    Un grup d'artesans de l'ivori es refugien a Conca Aquí i Creen ONU més alt, que imitarà els Treballs cordovesos (1026? -49?).
   
    Els Fatás (reis taifes) eslaus,  Jayrán d'Almeria i Mujahid de Dénia marxen contra Còrdova (maig) i expulsen al visir Abu Jafar Ahmad ibn Musa:.  Deixant la ciutat sumida en l'anarquia.
Yahya al-Mutali, es proclama emir independent de Màlaga (Reyyo) (1026-1035) (Que inclou Algesires i Tànger).