Primera menció del castell de Cueravana, a la confluència de l'Ebre i el Oca (munic. Oña; Burgos): Sancho III el Major el compra a un particular, Nuño Feles.
   
Tercer casament de Berenguer Ramon I, amb Guisla de Balsareny o de Lluçà, filla del veguer de Balsareny (Bages, Barcelona): tindran un fill que serà comte.

Proclamació de Hisham (o Hixhem) III ibn Muhammad ibn Abd al-Malik, germà gran d'Abd al-Rahman IV al-Murtada (sisè i últim dels besnéts d'Abd al-Rahman III que arribaran el califat) i refugiat a Alpont ( València), que pren el títol d'Al-Mu'tadd bi-Allah (el considerat per Déu) i que serà l'últim califa de Còrdova (juny) (1027-1031), però segueix residint en Alpont (1027-1029).
   
Yahya ibn Ali i el régul de Carmona Muhammad I ataquen Sevilla, que accepta reconèixer formalment l'autoritat del destituït califa (sense conseqüències pràctiques)

Al voltant d'aquest any la taifa d'Almeria es fa amb el control de la cora (província califal) de Tudmir (amb capital a Múrcia) (1027? -38), Gràcies al suport dels Banu Jattab, un dels grans llinatges murcians.
   
Els jueus de Granada dónem el títol de naghid a Samuel ibn Nagralla (o Nagrela) (1027-1056).


2 de maig de 1027

A la península de Yucatán (Mèxic) es forma la Lliga de Mayapán entre diverses regions maies (que durarà fins 1194).

16 de maig de 1027

El sínode de Toluges (Rosselló), presidit per l'abat Oliba, proclama la "Treva de Déu" per primera vegada a Occident, crea la institució de "Pau i Treva" com a principi de dret general, estableix uns dies de inactivitat bèl·lica a l'any (de moment els caps de setmana) i protegeix certs col·lectius (monjos, clergues, persones que vagin a l'església, etc.)

19 de juny de 1027

Mor Romuald de Malines


6 d'agost de 1027

Mor Ricard III de Normandia

Octubre de 1027

Jalâl ad-Dawla  entra a Bagdad on és investit emir d'emirs


endavant