Any 1044


Domingo García construeix un pont que serà origen de la població de San Domingo de la Calzada (La Rioja).
  
Segons la tradició, García IV el de Nájera troba una imatge de la Mare de Déu en una cova prop de Nájera (La Rioja), en el curs d'una cacera i per honrar decideix construir el monestir de Santa Maria la Real (que serà panteó real) i crear l'Ordre de la Terrassa, la més antiga d'Europa de la qual es té notícia, que també es dirà de la Gerra o de les Azucenas, per la divisa que ell dissenya, una gerra amb 5 assutzenes, trobades costat de la imatge . A la seva mort aquesta Ordre decaurà pel desinterès dels seus fills.
   
El rei García i la seva dona donen al Mº de Sant Julià de Sojuela les localitats de Medrano i Sojuela (la Rioja).
   
El regne taifa de Saragossa comença a pagar pàries al regne d'Aragó.
   
Ramiro I cedeix el Mº dels Sants Just i Pastor de Orema, prop de Urmella (Alta Ribagorça; Osca) (documentat des del 1017) al Mº de Sant Victorià (Sobrarbe; Osca), que ell o el seu pare han refundat aquest segle.
 
Segona consagració de l'església de Sant Martí de Biure (munic. Sagàs; Berguedà, Barcelona), pel bisbe Guillem Guifré d'Urgell.
   
Gràcies a la intervenció de l'abat Oliba, que dicta una sentència, la revolta de Mir Geribert i els seus aliats queda temporalment suavitzada (1044-1049).
   
Al-Mútadid de Sevilla presa Mértola (districte de Beja, Portugal) al seu emir Ibn Tayfur i annexiona aquesta taifa.
   
Mor Abu Muhammad Hudayl ibn Abd al-Malik ibn Khalaf ibn Lubb ibn Razin, rei d'Albarrasí (Terol) durant 30 anys, a Al-Sahla, anomenada també Shantamariyat al-Sharq (Santa Maria d'Orient):i  ascens al tron ​​del seu fill Abd al-Malik ibn Hudayl ibn Razin (Muayyid al-Dawla) (1044 / 5-1103) (o 1045).
   
Almeria torna a ser independent amb el govern dels Banu Sumadih (1044-1091), en proclamar emir Ma'n ibn Muhammad (1044-1052).
Març de 1044 - Mor Jalâl ad-Dawla


19 d'abril de 1044 - Mor Goteló I, marquès d'Anvers, comte de Verdún i duic de l'Alta i Baixa Lotaríngia.

9 de maig de 1044  - Mor Sant Gregori Ostiense, abat de Sant Cosme i Damià.


2 de novembre de 1044 - Reunió a Nájera (La Rioja) entre els reis germans Ferran de Lleó i Castella, García de Pamplona i Nájera i Ramiro d'Aragó, que arreglen les seves diferències i acorden expandir-se a costa dels musulmans.

endavant