S'excomunica al bisbe Cresconi II d'Iria Flavia (amb seu a Santiago de Compostel·la) per haver autoproclamat a aquesta diòcesi com Seu Apostòlica , però el bisbe seguirà fent servir aquest títol, igual que els seus successors.

García IV de Pamplona dóna nombrosos béns i rendes ubicats a Nalda, Leza de Riu Leza i Jubera (La Rioja) a la seva filla il·legítima Mencía Garcés i l'espòs d'aquesta Fortún Ochoa, senyor dels Cameros.

Mor la reina d'Aragó Gisberda o Gilberta de Foix (també anomenada Ermessenda) (1 des).

Mor Bernat I sense descendents: el seu germà Sunyer, anomenat Artau I, comte de Pallars Sobirà (1049-81).

Sanç, renúncia al senyoriu del Penedès a favor del seu germà, Ramon Berenguer I de Barcelona, ​​que ara pot atacar al rebel Mir Geribert, el qual intensifica la revolta amb ajuda dels seus fills i del vescomte Udarlard II de Barcelona (1049-1058) i ataca el castell comtal d'Eramprunyà, a Gavà (Baix Llobregat, Barcelona).

Es confecciona l'arqueta de Palència (avui al Museu Arqueològic Nacional de Madrid), per al hayib (successor designat, encara que morirà violentament abans de regnar)

Husam al-Dawla Ismail, fill del rei Al-Ma'mun de Toledo, pel taller d'ivoris de Conca, patrocinat pels reis de Toledo (o 1050). El nom del propietari apareix a la inscripció: "Husam al-Dawla Abu Muhammad Ismail ibn Al-Ma'mun Du l-muyahidayn (el de les dues glòries) ibn al-Zafir Du l-ri'asatayn (el de les dues autoritats ) Abu Muhammad ibn Vaig donar l-nun "2 de febrer de 1049 - Konrad II duc de Baviera


12 de febrer de 1049 - Lleó IX papa imperial

12 de febrer de 1049 - Concili de Reims (França): per instigació del nou papa Lleó IX

endavant