Any 1258

Any 1258- Jaume I . amb el tractat de Corbeil, renuncia a la pretensió d'Occitània, llevat de Montpeller.

Any1258 - Jaume I conquesta Albaida

31 de març de 1258  - A la Col·legiata de Santa Maria de Valladolid, es celebra el matrimoni de l'infant Felip de Castella amb la princesa Cristina de Noruega.

5 d'abril de 1258 -Mor Joana de Cornillon, religiosa belga

13 d'abril de 1258 - Jaume Picany estableix a Ermessén Orgera un tros de terra i un corral a Felanitx  per edificar-hi unes
cases. La terra confronta amb l'hortet de Pere Bertran, l' honor d'Arnau Salomó, el carrer i Sitjar. Per la festa de Nadal s'obliga a fer cens d'un parell de gallines.

18 d'abril de 1258 - Jaume Picany dóna a Arnau Salomó i la seva esposa Ermessén Orgera, l'hort d'En Codonyer a Felanitx, vora la siquia i l'hort de Bernat Carrera, i també unes cases i pati a la vila, que confronten  amb dues vies públiques, obligànt-se per la festa de sant Miquel a un cens d'un parell de gallines..

18 d'abril de 1258 - Nicolau Exea i la seva esposa Elfa venen a Berénguer Roudor la seva part d'un hort i unes cases a Felanitx. Són testimonis,  Ramon Puig, rector de Santa Maria de Felanitx, Pere Vinyes, Ramón Rosselló, Pere Sureda i Pere Llobet.

11 de maig de 1258 - Els representants de Jaume I i de Lluís IX de França signen el Tractat de Corbeil, segons el qual França reconeix la plena independència dels Comtats catalans, a canvi de renunciar a la Provença.

12 de maig de 1258 - Neix  Sanç IV de Castella

21 de maig de 1258 Pere de Caulelles compra 3 albergs a Ciutat (Una illeta es dirà de Caulelles).

28 de maig de 1258 - França signa el Tractat de París amb Anglaterra

2 de juliol de 1258 - Jaume I atorga a Ximén Pérez d' Orís, alcaid del castell de Bocairent, el castell i la vila de Sella

4 d'octubre de 1258 - Pere Figuera i Bernat Buadella es divideixen el rafal Rull de Catí (Catí era el Pla de San Jordi) al terme de l'ardiaca de Barcelona.

17 d'octubre de 1258 —- aume Picany dóna a Pere Bertran unes cases i  un hort amb llicència de sembrar vinyes i oliveres,  i a tasca i delme de vi i oli, vora la font i la siquia de Felanitx.

18 de novembre de 1258-Pere Ros compra un verger, vinya i arbres a Almoxerif (Inca) i les torres de Carroç a Ciutat. 


L'any 1258 en el món:


Genovesos construeixen el castell de Figari a Còrsega
Mor Abu al-Hasan Ali Ibn Abdallah al-Shadilí, místic
Vslonim passa a ser un domini lituà
El soldanat d'Iraq és dependent del khanat d'Il
Volkoviyisk passa a domini de Novgorodok
Hidbold arquebisbe de Bremen
Mor Amira al Mahzumi,historiador
Mor Al Mutasin,califa de Bagdad
Neix Barani, historiador
Derrota de Guiu I a Mont Karidy


13 de febrer de 1258 - Hulagu saqueja Bagdad
Agost de 1258 - Mor Teodor II Lascaris. Joan IV Ducas Lascaris,emperador.
11 d'agost de 1258 - Manfred, fill natural de Frederic II es fa coronar rei de Nàpols i Sicília
4 de desembre de 1258 - Ghjudice di Cinarca reconeix la sobirania de Gènova a Còrsega i dóna a la República una part de les seves possessions a Bonifaziu

endavant