Any 1381-Manca d'aigua. Hipocresia religiosa: els poderosos permeten la bigàmia quan convé.

L'any 1381 Pere el Cerimoniós ordena la traducció de l'Alcorà al català.

Any 1381 - Pere Morey , picapedrer és encarregat per preu de 62 lliures del treball de fusta del retaule major de la parròquia de Llucmajor al temps que Pere Marçol, per altres 100 lliures s'encarrega de la pintura.

Any 1381- Pere Marçol contracta per preu de 50 lliures fer un retaule dedicat a sant Antoni per a la parròquia de Felanitx.
       
Any 1381 - Efraïm Vidal, jueu treballa per al rabí Isaac Nafuci en la confecció d'obres d'astrologia.
       
Any 1381 - Fallida dels banquers catalans  Pere Descaus i Andreu Olivella.
       
L’any 1381- L’escassetat d’aigua obliga a promoure el seu repartiment amb la promulgació del Còdex Sagarriga. El mateix any es fan competicions de ballesta a Porreres.
       
22 de març de 1381 - Els jurats de la Ciutat i regne de Mallorques i els clavaris es comprometen a mostrar als síndics forans el comptes anuals en un document validat pel governador.

24 abril 1381 - El rei Joan I signa una Carta de poblament en favor de l'Avançat d'Andalusia Ruy Pérez de Esquivel perquè repobli el mas del Coronil amb 15 veïns, reconstruint així el que avui és el Castell del Coronil (Sevilla).

19 de maig de 1381 - Joan I de Castella anuncia que Castella se sotmet a l'obediència del papa d'Avinyó, com a conseqüència de la seva estreta aliança amb França.

12 de juny de 1381 - Milers de pagesos entren a Londres reivindicant la fi de la servitud. A la revolta el camperols arriben fins a Blackheat

14 de juny de 1381

A Anglaterra, Ricard II es troba amb els revolucionaris a Blackheath. La Torre de Londres és assaltada pels rebels, que van entrar sense trobar resistència.

Mor  Simon Sudbury, arquebisbe de Canterbury.
       
15 de juny de 1381 - Walworth, batle de Londres, mata Wat Tyler dirigent de la revolta camperola anglesa contra el poder.

15 juny 1381- Mor John Cavendish, cap de justícia d'Anglaterra.


8 de juliol de 1381 - El Consell de la ciutat de Florència condemna els Fraticelli a abandonar la ciutat en dos dies o a sotmetre's al Sant Ofici.
       
10 de juliol de 1381 -Abraham Cresques és dispensat de portar el simbol de la roda, obligatori pels jueus. També li permeten la bigàmia amb la seva esposa Dolça i la seva esclava Selima.
       
15 de juliol de 1381- El sacerdot igualitarista John Ball és penjat i esquarterat en presència del rei Ricard II.  Aquest és el misatge de John Ball:
        Quan Adán llaurava i Eva filava, qui era llavors el cavaller?Des del principi tots els homes per naturalesa van ser creats iguals, i la nostra esclavitud o servitud es va produir per la injusta opressió d'homes malvats. Ja que si Déu hagués creat esclaus des del principi, ell hauria designat qui havia de ser esclau, i qui lliure. I per tant us exhorto a veure que el moment ha arribat, atorgat per Déu, en el qual podeu i heu d' alliberar-vos del jou de l'esclavitud, i recuperar la vostra llibertat.
       
4 de setembre de 1381- Pere d'Aragó no es va trobar bé i va haver de romandre a Alcúdia.
       
novembre de 1381 - La "gent menuda i grossera" (paraules del rei),  s'organitza i finança procuradors que actuin al seu favor.
       
14 de novembre de 1381-Mor Pere d'Aragó, comte d'Empúries.

endavant