Any 1417:Vitralls de la capella de sant Pere. Fabricació de la primera bombarda. Llicència de cors. Lluites de bàndols a Artà.
               
Any 1417- Vitralls de la capella de sant Pere de la Seu.
               
Any 1417- Anselm Turmeda escriu "La disputa de l'ase".
               
Pere Terrassa és propietari d'una casa en el carrer de les estores de Palma.
               
Fabricació de la primera bombarda amb un cost de 300 lliures.
               
Any 1417-Lluites de bàndols a Artà entre el bàndol de Joan Sureda, Antoni Sureda i Llorenç Colell, gendre de Nunyo Unís contra el bàndol del batle reial Joan Guiscafré, Gabriel Torroja, Jaume Forns i salvador Escofet.
                
               
21 de febrer de 1417 - Joan des Colombers és nomenat castellà del castell de Capdepera. (ARM, EO 11 foli 65)
               
25 de febrer de 1417-Guillemó Ferrer, patró, obté llicència per anar en cors contra els moros amb la galiota sant Martí i santa Anna que té 22 bancs.

15 d'abril de 1417 - Perico Cànaves i Llorenç Cabanelles de Cala Sant Vicenç compareixen davant el batle Vila de Pollença amb quatre moros lligats que han capturat després que n'Antoni Tio de sant Vicenç denunciés a Francesc Joy i Bonanat Cabanelles, germà de Llorenç que a Cala sant Vicenç hi havia captius moros arribats amb una barca. Així que els capturaren i un d'ells va resultar nafrat en el braç i ventre. A aquest el deixaren a les pedreres vora la mar perquè era perillós de mort.
Els cinc moros arribats a Cala sant Vicenç havien trencat la tancadura d'una barraca de pescadors i havien pres l'uixor, vela i govern que era d'en Llitrà amb l'objectiu de fugir. Dos dels moros que parlaven pla digueren que havien escapat de Barcelona amb una barca.Varen ser encadenats i empresonats a la presó reial,i al que havia quedat ferit de mort, de nom Maymònides li tallaren el cap després de mort i el dugueren fins al cantó del porxo de la cort reial.(Arxiu Municipal de Pollença, Cort Reial, 1416-1417)
               
6 de juny de 1417- Testament de Francesc Martí que vol ser enterrat en el carner dels Martí a la clastra de sant Francesc.
               
24 de juny de 1417 -El bandejat Pere Nicolau i altres bandejats d'Andratx organitzen un ball a l'era de Pere Seriol al qual assisteixen Jordi Moner i la seva esposa Blanca, l'esposa de Guillem Castell i la de Bernat Baltar.
               
24 de juliol de 1417-Antoni Castanyer menor, mercader de Mallorca, i Francesc Vidal, mercader de València, venen a Maria Navarro, esposa de Ferran Garcia, giponer de València, l'esclava, cristiana, abans sarraïna, la negra Caterina, de 25 anys, propietat d'Antoni, per 77 lliures.
               
26 de juliol de 1417- Benet XIII (Pedro de Luna) és deposat pel setzè concili ecumènic de Constança , però es manté ferm i excomunica tots els seus enemics.
               
Desembre de 1417-Arnau Sala és nomenat assessor del governador.

En el món:

Agost de 1417 - Setge anglès contra Caen.
4 de setembre de 1417 - Els anglesos conquesten Caen.
19 de setembre de 1417 - Conquesta anglesa del castell de Caen.
14 de desembre de 1417 - Saqueig  anglès de l'abadia d'Ardenne. Els monjos es refugien a Caen.

endavant