1464 sant Jordi - Capella de santa Anna
Sant Jordi a la capella de santa Anna.
            Rafel M˛ger (?)

           
Any 1464- SantÓngel, descendent de jueus conversos, bisbe de Mallorca.

                Nota crÝtica. Com es pot veure, durant els bisbat de SantÓngel, descendent de conversos no hi ha la mateixa repressiˇ secular contra els conversos mallorquins.

               
Mor Nicolau de Pacs, c˛nsol de VeneciÓ.

               
"De triangulis omnimodis libre quinque".-Regiomontanus" (Primer tractat europeu de trigonometria).
               
Partidaris de la Generalitat executats l'any 1464: a la plaša del Moll moriren Antoni Montserrat de Manacor, penjat; Simˇ Forner de Manacor, esquarterat; MartÝ Pujals d'Alc˙dia, penjat;Guillem Pont de Pollenša;  Guillem Batle de Selva  i Antoni Tortella de Campanet penjats a la finca del primer; de Pere Vicens de Santa EugŔnia desprÚs d'executat deixaren les seves despulles en el Puig.

               
8 de gener de 1464 - Els representants forans  accepten pagar la tercera part de les despeses en les batudes repressives contra els partidaris de la Generalitat.

               
11 de gener de 1464-Pere Montserrat fa la reparaciˇ de part d'un mur caigut de la Porta de santa Catalina a la mar amb pedra de Rafalbeig. Els picapedrers que hi treballen sˇn, Miquel Jordi, MaciÓ Seguals, Bernat Truyol i   Mateu Forcimanya. (A.R.M., A.G.C. 9, f. 27v.- EU 12, f. 99)

               
11 d'abril de 1464-S'imposa un tall per fer front a les obres de la muralla.

               
15 d'abril de 1464- El bisbe Arnau MarÝa de SantacÝlia Ús enterrat a la capella del Davallament i de  Santa CecÝlia de la Seu on tÚ el sepulcre amb una estÓtua jacent.El succeeix Pere de SantÓngel.

               
7 de juliol de 1464-Pius II nomena jutge de la confraria de Sant Pere i de Sant Bernat a l'abat de la Real.

               
29 de setembre de 1464 -El sonador porrerenc Joan Pons Ús a la festa de Sant Miquel de Felanitx, on actuen joglars i es juga a les oques.

16 de desembre de 1464 - Mateu Sala, Pere Ametler, Francesc de Pacs i els germans Gabriel, Antoni i Pere Veri, compren a ArtÓ la finca "La Torre d'en Montsˇ" on es plantava canya mel.


sant Vidal - Retaule de santa Anna
 
            Sant Vidal
Retaule de la capella reial de
santa Anna - Rafel M˛ger (?)

endavant