Any 1927.- El vicari de Montuïri, com els talibans actuals.

    Any 1927- Jaume Garcias Obrador,  president de les Joventuts Socialistes, que tenen 15 socis. L'agrupació Socialista de Ciutat té 28 afiliats, la de Manacor 17, la de Llucmajor 33.                                                               pati del c asal dels Aiamans
                                                               Casal dels Aiamans (Arxiduc Lluís Salvador)

    Any 1927- El Palau Aiamans és venut i exportat als Estats Units.
    Any 1927-Fundació de la Confraria del Silenci de Monti-sión per part de Gabriel Cortés Cortés, Antonio Villalonga Villalonga, Manuel Andreu Fontirroig, Antonio Sabater Mut, Gaspar Reynés Quintana, Juan Moncada Cánaves de Mossa, Honorato Sureda Hernández, Francisco de Oleza Frates, Alejandro Cortés Cortés, Miguel Deyá Palerm y Domingo Fons Castillón. Alguns dels fundadors de la Confraria possibilitaren l'alçament franquista a Mallorca com es pot comprovar en les pàgines d'Ixent relatives als primers alçats contra la República a Mallorca.
    Any 1927- Papelera Española pacta amb la família Gual de Torrella el tancament de la fàbrica de paper de l'Albufera a canvi de 55.000 pessetes.
    18 de gener de 1927- Neix Pere Martínez Martínez "Pere Pavia", escultor i pintor.
    20 de gener de 1927-Inauguració del monument a Jaume I a Palma. L'estàtua és obra de l'escultor Clarasó i fa 3,20 metres d'alçada per 2,90 d'amplària.
    24 de gener de 1927-Joan Perelló Pons, prior dels Sagrats Cors, santamarier, és nomenat bisbe de Vic.
    31 de gener de 1927-Instal·lació del canelobre de l'església de l'Hospital, obra de Tomàs Vila.
    31 de gener de 1927- La comissió de monuments s'oposa a la construcció de l'escala del mirador de la Seu. Així i tot segueixen les obres.
    2 de febrer de 1927-Enrique Marzo Balaguer, nou capità general de les Illes Balears.
    11 de febrer de 1927-La Direcció General de Belles Arts s'oposa a la construcció de l'escala del mirador de la Seu, i ordena al governador civil la suspensió de les obres que ben al contrari, s'intensifiquen en dies successius per voluntat de l'Ajuntament de Palma.El batle era el marquès del Palmer i l'arquitecte de l'escala, Gaspar Bennassar.
    14 de febrer de 1927-Sol·licitud per a l'enderrocament d'unes cases entre els carrers Antich i Villalonga per tal d'edificar l'església dels Carmelites a Santa Catalina.
    16 de febrer de 1927-A la vista dels fets de l'escala del mirador de la Seu, els vocals de la junta de la Comissió de monuments dimiteixen. Un dia després acaben les obres de l'escala.
    16 de febrer de 1927- La Comissió gestora del monument a Maura accepta el projecte de Benlliure.
    22 de febrer de 1927 - Arriba a Palma el nou capità general Enrique Marzo.
    11 de març de 1927-Llorenç Riber Campins forma part de la Reial Acadèmia Espanyola de la Llengua.
    Abril de 1927- Troben una cova sepulcral de l'edat del bronze a Son Jaumell (Capdepera).
    Abril de 1927 - Gaspar Munar és nomenat superior del monestir de La Real.
    3 d'abril de 1927 - Mor Gaspar Cerdà Jordà (Pare Cantaclar i Claret) vicari integrista de Montuïri. Predicava que era pecat mostrar les orelles per part de les dones i era un aferrissat partidari de l'ús del mocador.
    20 d'abril de 1927- Josep Capó Ramon i Guillem Santandreu segreguen 80 quarterades de Morneta (Binissalem).
    23 d'abril de 1927 - Inauguració del Cine del Cercle d'Obrers Catòlics en l'antic solar del teatre del Call, que té capacitat per a 900 persones.

        Comte de Sallent
    28 de juny de 1927- Mor José Cotoner Allendesalazar, comte de Sallent.        

    17 de juliol de 1927- Neix José Zaforteza Calvet, familiar d'alts càrrecs del franquisme vinculats a la dreta tradicionalista ,a la CEDA, i a la repressió dels republicans, president d'Editora Balear (Diario de Mallorca), magistrat del jutjat del civil i penal, degà del col·legi d'advocats i senador per UCD (partit de franquistes reciclats) , hereu dels drets d'autor del falangista Lorenzo Villalonga i de la seva Casa Museu.

    28 de juliol de 1927- Tornen de la guerra de Marroc els soldats mallorquins del Regiment Palma 61.

      9 de setembre de 1927 - Les protestes contra l'integrisme absolutista del rector d'Andratx Llorenç Mas Mesquida, l'obliguen a abandonar el poble.

            Juan Aguiló Valentí
          Juan Aguiló Valentí

    21 de setembre de 1927- Juan Aguiló Valentí, conservador, nou batle de la dictadura a Palma.
    El governador ha resolt la reorganització de l'Ajuntament, per a cobrir les vacants de regidors que van presentar la dimissió per no pertànyer a la Unión Patriòtica. S'han nomenat els següents: Francisco Massanet Andreu, Pedro Ripoll Oliver, Gabriel Salvà Marcus, Fernando Blanes Boysen, Rafael Pomar Bonnin, José Llompart Gari, José Anguera Llobera, Cristóbal Mora Beltrán, José Oleza Espanya, Lorenzo Ciar Salvà, Gabriel Coll Sastre, José Forteza Pastor, Pedro Alcover Sureda, Antonio Cabot Cañellas i Alfredo Llompart Julia. Demà es constituirà el nou Ajuntament, nomenant-se alcalde a Joan Aguiló Valentí, el nom del qual ha estat ben acollit per l'opinió. —Els representants de Mallorca en l'Assemblea Nacional seran els següents: el president de la Unión Patriòtica José Morell Bellet i en representació, respectivament, dels ajuntaments, unions patriòtiques i Diputació provincial Pedro Morell Oleza, Mariano Morell i Jaime Muntaner Vives.

   
27 de setembre de 1927- Prohibida pel govern l'exhibició del film "El Cuirassat Potemkin".


   
6,7 i 8 d'Octubre de 1927- Al Congrés extraordinari de la UGT a Madrid, hi és present, Joan Garcia Obrador (Unió de Lluminers, 200 afiliats).


   
8 d'octubre de 1927-Donació de sis milions de Joan March per a la construcció del Sanatori de Caubet.


   
17 d'octubre de 1927-S'inaugura el monument a Jaume III a Llucmajor, obra de l'escultor Camps i Arnau.


   
26 d'octubre de 1927- Neix Jeroni Albertí Picornell, president del Consell general Interinsular i senador per UCD.


13 de desembre de 1927 - Mor Mateo Zaforteza Crespí de Valldaura.Any 1927