23 de maig de 2012

Se celebra la primera volta de les eleccions presidencials a Egipte, les primeres pluralistes en la seva història.
  
La Gendarmeria del Vaticà deté al majordom del papa Benet XVI, Paolo Gabriele (46) per  desvetllar documents secrets (que van aparèixer en el llibre Sa Santedat: els papers secrets de Benet XVI).

Mor Santiago Antúnez de Mayolo Rynning, polític, advocat i historiador peruà (n. 1913).

29 de maig de 2012
Mor Mohamed Taïeb Naciri, estadista marroquí

Forts terratrèmols afecten la regió d'Emilia-Romagna, i es fan sentir en tot el nord d'Itàlia, sobretot al Vèneto i Llombardia. El més fort, amb una magnitud de 5.8, té el seu epicentre a prop de Medolla, prop de Mòdena.

  31 de maig de 2012

Mor Roger Fournier, escriptor canadenc

2 de juny de 2012

Mor  Adolfo Calero, empresari i polític nicaragüenc (n. 1931).

Mor Helios Sarthou, polític uruguaià (n. 1926).18 de juny de 2012
independentistes mallorquins

Palma 21 de juny de 2012
El Sindicat d'Activitats Diverses de CGT-Balears informa: Entre el passat dilluns i ahir van ser acomiadats els 15 treballadors i treballadores de l'empresa Servimax, que s'encarregaven dels serveis auxiliars (central telefònica, pàrking, informació...) del centre comercial Porto Pí. La causa és, per una banda, la negativa de l'empresa que te ara la concessió dels serveis auxiliars del centre comercial Porto Pí, Trablisa, de subrogar als treballadors i treballadores de Servimax. Per lo vist les seves nòmines eren inassolibles per a Trablisa( nòmines de 900 euros mensuals). Per altra banda Servimax, després de rescindir el dilluns els contractes dels treballadors i treballadores (5) que suposadament eren de obra i servei adscrits al centre comercial Porto Pí i després de prometre als altres treballadors i treballadores amb contractes indefinits la seva re col.locació a altes serveis que cobreix Servimax, va procedir ahir a l'acomiadament a cost cero de la resta de treballadors i treballadores que realitzaven la seva tasca al centre comercial Porto Pí sota l'excusa de que han estat subrogats per Trablisa, cosa que evidentment no ha succeït. Malauradament sembla que aquest col.lectiu de treballadors i treballadores han caigut al ben mig d'una guerra comercial entre dues empreses com Servimax i Trablisa que no són reconegudes precisament pel bon tracte cap al personal que tenen contractat. Els salaris d'aquest col.lectiu parteixen d'un sou base que no és altra que el del salari mínim legal i la seva estructura de nòmina ve inflada per plusos compensatoris, no salarials com són el quilometratge i la roba de treball. Per altra banda cal comentar que Trablisa ha ofert a alguns treballadors i treballadores nous contractes amb condicions ignominioses, amb contractes de formació per a personal amb 10 anys d'experiència al lloc de treball, amb períodes de prova d'un any, renúncia a les anteriors condicions.... Una aposta per la total precarització de les condicions de feina dels treballadors i treballadores del centre comercial Porto Pí. Des del Sindicat d'Activitats Diverses de la CGT-Balears considerem del tot inacceptable l'actitud tant de Servimax com de Trablisa com la del centre comercial Porto Pí. Han tractat als treballadors i treballadores com si fossen mercaderia i òbviament durem a terme quantes accions siguin necessàries per a la defensa dels drets del col.lectiu de treballadores i treballadors del centre comercial Porto Pí.
10 de juliol de 2012  - Es presenta la segona Marxa Jove pel Territori
Consistirà en una caminada a Muleta, al Port de Sóller. Vint entitats juvenils deMallorca s'hi han adherit.
La Marxa Jove pel Territori és una caminada reivindicativa que té com objectiudefensar el nostre paisatge i medi ambient. Enguany és la segona vegada quese celebra a Mallorca, amb el mateix format que l’any passat, on van participar-hi prop de 400 persones i una quinzena d’entitats. El recorregut va ser va serde Sant Joan a Montuïri aprofitant per denunciar el Pla Director Sectorial de
Carreteres.
Una vegada més, el jovent ens tornem a organitzar per defensar el territori.
Aquest cop som 20 les entitats adherides, de diferents àmbits d’actuació i, alhora, de diverses localitats de Mallorca.
• Assemblea de Joves del Molinar • Assemblea UIB • Arran • Associació Joves Petrers • Ben Amics (Grup Jove) • Casal Joves Tramuntana (Esporles) • Col·lectiu Albaïna (Sóller) • Espai Laic
• Esplai la Cadernera (Esporles) • Felanitx en moviment • Joves de Mallorca per la Llengua • Joves del GOB • Joves Units per la Lluita Saharauí (JULS Balears) • M.A.C. (Montuïri)
• Pinyol Vermell (sa Pobla) • Pla de Mallorca en Marxa • s'Eixam • SEPC • Vilatukada (Vilafranca) • Xítxeros amb empenta (Manacor)
Amb aquesta llista d’entitats juvenils de Mallorca feim evident que el jovent està en lluita. Que el jovent ens hem organitzat i avançam cap a la unitat popular.
Desgraciadament no ha estat fàcil triar l'indret on celebrar la Marxa Jove d'enguany. Són molts els paratges on el Govern del PP ha dibuixat una diana.
Parcs temàtics, autopistes,... ciment a Canyamel, ses Fontanelles, la Marina de Magaluf, sant Elm, son Bordoi, Son Serra i un llarg etcètera de topònims que s'estén fins l'hotel de sa Ràpita, ben aprop d'es Trenc...
La lluita per defensar Muleta, al Port de Sóller, no és nova. De nou, el Partit Popular torna a amenaçar en urbanitzar-la i el jovent organitzat de Mallorca
direm aquest dissabte que no volem més ciment, ni a Muleta ni enlloc.
Nosaltres els i les joves, el futur d'aquest país, volem una illa sostenible i verda. És per això que avui ens toca defensar la terra davant els atacs de
l'especulació i les amenaces, moltes d'elles, això sí, autèntiques cortines de fum per desviar l'atenció per la mala gestió del Govern.
Convocam a tota la població de Mallorca a sumar-se aquest dissabte a la Marxa Jove pel Territori. Petits i grans, donant suport al jovent organitzat que
defensa el nostre patrimoni natural. Ens trobarem a les 19h a l'aparcament de can Miró al Port de Sóller per iniciar la caminada fins a dalt de Muleta. En
baixar, hi haurà música i sopar a la fresca.
Anirem a Muleta per dir que el jovent d'aquest país estimam el nostre medi ambient i no permetrem que s'urbanitzi ni un pam de terra més.
marxa pel territori

marxa

A Cort contra el sistema
anticapitalistes
pancartes
protesten amb raó
anticapitalistes 2
19 de juliol de 2012 :

Contrainfo escriu:

El bloc crític tornà a sortir als carrers per combatre les retallades i les dures mesures de Rajoy, això sí de manera alternativa a la que proposen els sindicats majoritaris i policials. La mobilització va ser semblant a la que es va realitzar el passat 29 de març, el dia de la vaga general i convocada per part del Bloc Unitari Anticapitalista. Aquest cop, el BUA no hi va estar present i la manifestació alternativa es va organitzar de manera espontània a partir d’una crida que circulà per les xarxes socials i webs contrainformatius.

La marxa s’havia citat a les 19h davant de Sa Foneta i aviat va reunir una gran multitud de persones més crítiques amb el sistema i obertament anticapitalistes. La pancarta inicial anunciava “El deute mata, la policia remata”, acompanyada d’una segona que posava “Anticapitalistes, per la solidaritat entre els pobles”. Darrere de les pancartes inicials, hi havia diferents col·lectius i organitzacions com la nouvinguda Arran (confluència entre Maulets, CAJEI i altres organitzacions juvenils), CGT, CNT, Revolta Global…

Sobre les 19:30 començà la manifestació general i fins devers les 20:30, el bloc crític no va fer les primeres passes, a la coa de la multitud. Des d’un principi la criminalització del bloc crític fou evident: ordres de la Delegació de Govern (una delegació sense delegat) obligaven el bloc crític a caminar amb 100 metres de separació respecte de la manifestació general “per evitar possibles aldarulls amb els sindicats de CCOO i UGT”, segons la mateixa Delegació. Així, després d’estar una bona estona aturades i de les queixes d’algunes ciutadanes que veien com clarament els agents arraconaren el bloc crític, les manifestants varen començar a caminar endavant malgrat l’immobilisme dels agents. D’aquesta manera, es va poder avançar uns metres davant la sorpresa i el nerviosisme de la policia. Van ser uns moments de tensió entre les manifestants i la policia, que arribà a treure les porres. Als pocs segons, el bloc es tornà a parar i la policia els deixà seguir avançant. Tot i així, tot el trajecte per Sant Miquel va estar contínuament interromput pels agents, que feien avançar la marxa a pas de tortuga.

Moments abans, es va escampar la notícia que la pancarta del PSOE encapçalava la manifestació i algunes persones varen decidir acostar-s’hi per criticar aquesta hipocresia. Així, el partit polític també co-culpable de la crisi va haver de retirar la pancarta davant la insistència i les crítiques d’aquest grup de persones, les quals també van impedir, durant uns minuts que avancessin.

Poc després, es varen viure alguns moments més de tensió quan alguns manifestants recriminaren que la policia, alguns agents dels quals anaven de paisà, no sortís a lluitar pels drets socials, sinó únicament pel seu salari i que el que havien fet fins ara era reprimir aquelles que sí lluitaven pels drets de totes. Aleshores, els agents varen contestar realitzant fotografies a les persones que protestaven amb una actitud desafiant i les companyes varen ser, en pocs minuts, envoltades pels agents.

En general, fou una caminada molt combativa i sorollosa. Es pogueren escoltar diversos càntics contra la repressió (“no són funcionaris, són mercenaris!”), contra el capitalisme i reclamant una vaga general. “Contra les tisores, pedra, pedra, pedra!!” fou una de les consignes més sorolloses, com també la que deia “Policia: bon nadal!”, en referència a la retallada salarial que també pateixen els cossos repressius.

En arribar a Cort, plaça en què finalitzava manifestació del bloc crític, ja eren devers les 22h i l’indret estava pràcticament buit de vianants. Mentre les manifestants seien en terra es va llegir un manifest “contra l’estafa del pagament del deute” i reivindicant l’acció directa i l’autogestió com a alternatives populars per fer front a la crisi. També es féu una crida a la unitat anticapitalista i es llançaren consignes a favor d’una vaga general indefinida. Així va acabar la manifestació, multitudinària, contra les retallades: amb la sensació que només fou un assaig general pel que vindrà els pròxims mesos.Palma, 13 d’Agost de 2012 - Una vegada més, des d’ARRAN, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, ens veim obligats a denunciar la persecució i repressió político-ideològica que sofreix el nostre moviment. La denúncia emesa per part de Jorge Campos, president del Círculo Balear, juntament amb la manipulació periodística de diaris com El Mundo o ABC, que ha arribat al cantant de rap Josemi Valtònyc fan d’aquest un altre cas d’opressió política feixista en contra del moviment independentista de Mallorca i els seus simpatitzants. Les lletres de les cançons per les quals Valtònyc ha estat denunciat han estat clarament malinterpretades i manipulades per donar-li el sentit que Campos necessitava per excusar la seva denúncia. Jorge Campos, ja conegut dins l’Esquerra Independentista de Mallorca pel judici contra els 9 de Palma, demostra tenir certa fixació amb el moviment independentista i, tot i predicar paraules referides a la llibertat, són persones com ell i les integrants de l’organització ultraespanyolista que ell presideix els qui orquesten la persecució política i ideològica que pateix l’independentisme a Mallorca. És per això que volem mostrar tot el nostre suport i solidaritat a Valtònyc, i a animar-lo a no rendir-se en la lluita, a més de seguir combatent el feixisme i els seus protagonistes a través de les seves lletres compromeses i punyents. ARRAN, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista.
 

 prou retalls !
contra les retallades

Ineficàcia en la gestió pepera: Fer una consulta amb els Serveis de la Seguretat Social a Palma és més difícil que trepitjar la Lluna.

El dijous 23 d'agost una ciutadana de Palma va dirigir-se a les oficines  del Gobierno de España de la CAISS en  el carrer de Pere Dezcallar i Net 3 per tal de demanar cità prèvia per tal de fer una consulta. El cas és que el guarda -jurat va donar a la ciutadana una targeta perquè la cita s'havia de fer telefònicament. En aquesta comunitat els vigilants jurats en els serveis administratius de l'Estat, siguin SOIB, INEM o aquest fan funcions administratives que no són de la seva competència, és a dir que és el propi Estat el que vulnera les normes laborals. El cas és que el servei telefònic 971 437336, extensió 6309 no aporta cap servei, perquè les línies o estan ocupades o no és possible l'atenció, de manera que obliga a la despesa de la ciutadania en telèfon. Tendran accions els nostres governants a les operadores telefòniques ?. No ho sabem. Però gent propera al poder hi troba col·locació amb sous milionaris.


El govern espanyol, ha oblidat la seva campanya electoral i ara, ens imposa els programes dictats per el capital europeu. Mentida darrera mentida, perquè no havia de tocar l'IVA ni castigar la població en el dia dia amb nous imposts, també va dir que el rescat bancari no tendria cap efecte sobre la ciutadania. En una paraula, tenim unes institucions segrestrades pel capital europeu i els governs d'Espanya, els del PP i els que no són del PP admeten la pèrdua de sobirania per més que es diguin nacionalistes catalans, espanyols o canaris..I a tot això li diuen democràcia quan de veritat és una dictadura pura i dura.


L'IVA general ha d'augmentar el primer de setembre  del 18% al 21%, i l'IVA reduït, del 8% al 10%.

 L'IVA molt reduït, seguirà per als productes de primera necessitat,si es que no canvien aquests, en un 4%. L'IVA és un impost que paguen per igual rics o pobres, tenguin cinc euros a la butxaca o siguin milionaris i en conseqüència és socialment injust.

A partir del primer de setembre només mantenen el 4% d'IVA:

El pa, la llet, els ous, la farina, el formatge, la  fruita, les patates, els llegums,els cereals i la verdura.
Les begudes refrescants.
Els diaris , les revistes i els llibres.
Els habitatges de protecció oficial de règim especial
Els medicaments i el material escolar.

Més problemes per a l'habitatge

                                               
Passaran d'un 8% d'IVA al 10%
                                              

La compra de l'habitatge que està ara en el tram superreduit del 4% passarà l'1 de gener del 2014 al tram reduït, (10%)

Es redueixen en  un 30% les ajudes per al lloguer.

Fi dels préstecs per a habitatges protegits: es manté la cobertura per als beneficiaris actuals, però no se n'acceptaran de nous.


Han passat  d'un 8% d'IVA al 21%:

La construcció d'habitatges (Manera de reactivar el sector)
La recollida d'escombraries i la neteja pública.
Les entrades d'espectacles musicals, teatrals, del cine, dels museus, de les discoteques, del circ , de les festes taurines i dels espectacles esportius .
Els salaris dels artistes.
Els productes d'òptica.
La perruqueria i els centres d'estètica.
La venda de flors i plantes de jardí.
Els productes de parafarmàcia i sanitaris.


 
La mala gestió del PP s'escampa per tot arreu com una taca de quitrà dins la mar: la biblioteca de Can Sales cap al caos.


Primer dissabte de setembre. La web de Can Sales no informa que està tancada els dissabtes fins a 15 de setembre. Només un anunci fixat en un A4 al portal en fa referència. És temps de recuperacions d'assignatures suspeses, però el desgovern pepero va a la seva: metres més avall els grans comerços poden obrir en diumenge, però mirau per on, les biblioteques no. Que es pot esperar d'un govern incult ? Però no acaba aquí la cosa. Entre setmana la biblioteca no convida a estar-hi. Fa una calor espantosa i el personal que hi treballa ha obert la porta reservada als cotxets dels infants per tal de refrescar-se una mica. He accedit al soterrani i ho he hagut de fer per l'escala d'emergència. No hi fa estar de res i a les taules no hi ha ningú.
En els prestatges regna el caos perquè molts llibres s'acumulen sense ordenar o encara pitjor, moltíssims estan mal ordenats en perfecte sintonia amb l'analfabetisme del desgovern pepero. Cercava llibres de belles arts, recomanats per la Universitat de Barcelona per a la formació dels seus alumnes. Hi ha una secció de Belles Arts per aquí, una de Pintura més enllà, i altres diverses de manera dispersa. En total, de més de 60 llibres recomanats als universitaris de la UB aquí només n'hi havia dos. Els que gestionen el "tinglado" són d'una incompetència absoluta, Per cert que els "tinglado" va ser dirigit també per un eminent sociata que igual gestiona activitats portuàries com gestiona llibres, perquè a la fi en l'activitat política la qüestió és cobrar molt i religiosament cada mes.


Tot i que el "perrodisme" està de moda i és nombrós, no hi ha cap raó  ni una per haver de pagar "perrodistes" que ens tracten com imbècils.

Els Peperos han superat la marca de l'anterior govern , com no podia ser d'altra manera, en fer d' IB 3 un espectacle permanent impresentable propi de la xusma pijotera que la dirigeix, i de fet es fan la competència les cadenes per veure qui ens obliga abans a tancar la tele, perquè totes són dolentes a matar, amb pocs programes dignes i  que es poden comptar amb els dits de les dues mans .

De sarau en sarau els perrodistes d'IB3 serveixen servils i submissos a l'amo pepero que els controla intentant fer empassar a l'audiència que la crisi no existeix i que el govern que els paga amb els nostres doblers va ben encaminat.  Tracten de fer entendre a l'audiència que l'aparcament de Son Espases té acceptació posant d'igual a igual el tarat pepero de torn que apareix a les pantalles com exemple d'opinió ponderada en mesures impopulars, i que es manifesta directament contra els drets dels treballadors, usuaris i contra els seus propis interessos.

L'altre dia ens mostraven com el govern Putin impedia la informació lliure i tot allò que deien de Putin es pot aplicar a l'oligopoli desinformatiu que patim per causa de la nomenclatura política del PPPSOE.
Com que ens tenen per pardals avui ha sortit una perrodista pijotera  que intentava colar que es posa de moda anar en vaixell els dies vomitius de tempesta. Que gentussa com aquesta apareixi per televisió per fer-nos creure les beneitures interessades  no ens surt gratis. Les  potencien les navilieres  i també altres empresaris per dir-nos que les grans superfícies assoleixen els costs de l'IVA.

Sortir per la tele per fer-nos empassar que treure el certificat de residència és una mesura positiva;  practicar la demagògia en relació a la campanya del SAT  quan mai han dit ni una paraula del robatori continuat dels doblers que es van en subvencions a la Fundació FAES presidida per Aznar, és una crosta amb floridura que només un imbècil s'empassa.
I els "perrodistes" que viuen de la generació de la imbecilitat humana, sobren i no els hem de pagar.

El govern incrementarà del 15% al 21% la retenció a l'IRPF per rendiments d'activitats professionals i l'ingrés a compte per rendes de treball derivat d'impartir cursos i conferències, obtinguts entre l'1 d'agost d'aquest any i el 31 de desembre de 2013.
                                               
                                     

Ens rebaixen els salaris amb la minva de cotitzacions empresarials
                

Les cotitzacions empresarials es reduiran el 2013 un 1% i el 2014 un 1% addicional
                          
                                             

  Menys recursos per a la gent més necessitada


El  govern modifica la Llei de la dependència i redueix en un 15% la prestació de cuidador no familiar i de sis a tres els graus de dependència quen té a la  llista d'espera unes 300.000 persones a tot l'estat.
El decret imposa la reducció en un 15% de la prestació del cuidador no professional.
El cuidador haurà de tenir formació per al treball i viure amb la persona dependent.

Els dependents que tinguin ingressos inferiors a l'Indicador Públic de la Renda d'Efectes Múltiples (IPREM) no hauran de pagar res per el servei però aquells que superin aquesta quantitat hauran d'abonar una quantitat, que serà progressiva segons el nivell de recursos i que pot arribar fins el 90% del cost del servei. L'IPREM del 2012 es correspon amb uns ingressos de 532,51 euros al mes.
                                                


Destralada contra els petits botiguers, però més mal es mereixen.                                  

A benefici de les grans franquícies i botigues d'èlit ,  tots els comerços de menys de 300 metres quadrats  podran obrir  fins 90 hores a la setmana els dies laborals (18 hores més). Les botigues podran obrir 10 diumenges o festius a l'any, enlloc dels 8 actuals, i tanmateix la ciutadania empobrida no comprarà més, ni tampoc el turisme empobrit que ens visita.

Les grans superfícies podran obrir fins a 16 dies festius si ho permeten les comunitats autònomes amb un mínim establert de 10 dies festius anuals.

La liberalització del comerç podrà ser total a les zones turístiques i a Palma.
                                                      
                                                   


Garrotades als empleats públics
                                                                 


Una nova retallada del sou afectarà a uns funcionaris excessivament passius atac rera atac,siguin de l'administració estatal, autonòmica o local ,la major part votants del PPPSOE. Perdran la paga de Nadal i hauran de fer més feina de la que fan perquè allargaran la jornada (
eliminació de dies de permís ), i perquè es volen llevar més de 300.000 llocs de feina públics. La resposta a les agressions és dispersa, perquè no es consideren "classe obrera" . La major part dels treballadors sindicalitzats entre els funcionaris formen part de sindicats de dreta com el govern que els castiga .Cada sindicat  va a la seva bolla i les respostes localitzades són inefectives.

També es veuran afectats en el canvi del seu règim d'incapacitat laboral transitòria i la reducció d'alliberats sindicals.

Menys doblers en prestacions d'atur per a la gent expulsada de manera il·legítima a les empreses.
                              

 Les prestacions per desocupació seran retallades amb reduccions  de les percepcions de la gent aturada.  Una persona que  hagi superat els sis mesos de prestació contributiva, i que passava d'una reducció del 70% al  60%, a partir de la modificació passarà al 50% .
 
   Desapareix el subsidi especial d'atur de 700 euros per a les persones majors de 45 anys una vegada  acabada la prestació contributiva i es tindrà en compte el patrimoni personal dels sol·licitants de manera que es limitarà l'accés a aquells qui el seu patrimoni els permeti cobrir les seves necessitats.

Més difícil l'emancipació
                                                            

La Renda Bàsica d'Emancipació, es veurà reduïda en un 30%, passant dels 210 euros als 147 euros als beneficiaris que ja tenien reconeguda l'ajuda
         
                                          

Privatitzacions per a un pitjor servei

Es privatitzaran transports ferroviaris i aeroportuaris a benefici dels amics del règim per tal que funcionin igual de malament com els que causaren tants morts a l'Argentina o perquè siguin caòtics com els britànics.
 
Retalls als pensionistes
                                                                          
Els i les pensionistes veuran retallar les seves pensions al temps que hauran d'ajudar als fills i néts en atur i pagar més impostos per tenir pitjors serveis socials. La major part d'ells votaren als polítics que ara fan ús de les tisores de podar drets socials.


Els iaioflautes i la mobilització de l'Onze de Setembre

És del tot correcta la decisió dels iaioflautes de no donar suport a l'ANC en la convocatòria de l'Onze de Setembre i motivar en canvi als seus seguidors a mobilitzar-se amb les CUP. Ho és en un moment en que el desgovern espanyol de la comunitat autònoma de Catalunya, format per Convergencia i Unió (amb Espanya), perduts els papers i la dignitat,  ha fet  sempre costat al PP . És més ha demanat rescat al PP ofegant l'autonomia , de manera que l'espanyolista Sánchez Camacho esdevé president oficiosa de la Generalitat.
El desgovern dels botiflers convergents s'ha avançat al PP en les polítiques contra el poble, de manera que ara mateix CIU és un instrument distorsionador, manipulador  i desmotivador de la mobilització social .

Records

Llorenç Buades Castell
En els darrers congressos de la LCR a l'àmbit estatal, que ja en el cas de Catalunya optava per la independència i la República Catalana emmarcada en els territoris definits administrativament com catalans per Espanya --- procés administratiu que segregà territoris catalans de la Franja --- , vaig defensar que majoritàriament la burgesia catalana era adversària del procés d'autodeterminació i de la independència i que l'emergència de la classe treballadora cap a un estat en l'àmbit català només podia ser conclós des de l'esquerra. També defensava aleshores que els plantejaments que assolia l'organització en relació als problemes d'alienació en el món del treball, es feien igualment evidents respecte de l'alienació nacional, cosa que només va ser admesa per una minoria, perquè LCR era una formació a Catalunya fonamentada en treballadors espanyols arribats al cinturó industrial i en conseqüencia mantenien els lligams d'alienació nacional provinents dels seus llocs d'orígen.
Aquest posicionament meu que tenia fa més de tres dècades no ha canviat en absolut. És cert  el creixement de l'independentisme a la Comunitat Autonoma de Catalunya, com ho és també a les Illes Balears on no crec que hi hagi menys independentistes estelats que a Cornellà o a l'Hospitalet. Tot i el seu creixement , el cansament  ben motivat per la xenofòbia anticatalana dels espanyols  i la mobilització sense precedents promoguda per l'Assemblea Nacional de Catalunya, CIU no deixarà de fer la puta i la Ramoneta en tant que l'ANC es declara incondicional de Mas en el cas de proposar una solució independentista.
D'entrada crec que declarar-se incondicionals d'algun projecte és un exercici gratuït de fanatisme , un acte de fe que no s'hauria d'acceptar mai en política. Tampoc estic d'acord en el discurs de Castellanos (MDT i ANC) que es fonamenta en la creença que el pas cap a la independència és un fet i que serà liderat per la dreta perquè l'esquerra està en fora de joc.
I és que el projecte de la dreta és la reconducció de les aspiracions nacionals cap al terreny propi d'una classe burgesa que necessita d'Espanya-mercat , que des de Prat de la Riba no ha variat ni un pèl i que menys variarà quan aquesta burgesia és en els fets més espanyola que mai. La reconducció de les aspiracions nacionals dels catalans i catalanes no es produirà cap a la independència ,sinó cap a la consolidació d'un bantustan sotmès a Espanya d'altra manera. Espanya pot atorgar  a Mas un estat propi,  però federat, que ja disposa d'unes estructures d'estat pròpies (les autonòmiques i municipals) que poden variar més o menys en el sistema de regulació i intervenció espanyoles, però que no seran independents. L'aspiració d' estat propi que recollirà Mas és la pròpia d'una Mancomunitat que fins i tot acceptarà la corona de Felip V de Borbó (VI d'Espanya), la reculada en drets lingüistics per tal d'integrar en el nou estat als ciutadans de parla espanyola  , la submissió a l'exèrcit espanyol,  l'adscripció dels clubs de futbol catalans a la Lliga Espanyola i la institucionalització i legalització de les estelades i dels símbols independentistes, per tal d'acontentar a l'independentisme amb poc cervell que es mou més per la simbologia que per objectius reals . En definitiva, la dreta autonòmica només ens conduirà a un bantustan sense sobirania efectiva.26 de setembre

26 de setembre de 2012  -L'assemblea de Palma d'Arran hem realitzat accions aquesta matinada contra sucursals dels bancs Caja Madrid, Caja de Ahorros del Mediterráneo, Banca March i la Caixa a diferents punts de la nostra ciutat.

Presentam aquesta acció com una reposta al brut paper que jugen els bancs a la vida de les treballadores de Mallorca i dels Països Catalans. La dinàmica especultavia d'aquestes entitats fonamentades en l'usura és l'autèntica causant d'aquesta crisi capitalista. Els bancs, que envien centenars de famílies al carrer amb els seus desonaments, especulen amb el territori i l'habitatge, viuen de l'endeutament de les classes populars, i a sobre reben finançament públic als successius "rescats". 

Enmarcam l'acció dins la jornada de lluita arreu dels Països Catalans, convocada entre altres pel sindicat independentista Coordinadora Obrera Sindical i que avui a Palma comptarà amb una manifestació anticapitalista que partirà a les 19h de Plaça Porta Pintada. Aquesta marxa la convocarà el Bloc Unitari Anticapitalista, format per sindicats i organitzacions polítiques com Endavant-OSAN, Revolta Global, CGT, etc, on també ens hi trobam Arran.

Contra les retallades, independència, socialisme i feminisme!


El Bloc Unitari Anticapitalista es manifesta a Palma contra els retalls i en solidaritat amb la vaga general d'Euskalherria. Aquí teniu les imatges que la premsa de la dictadura burgesa no
publicarà.


Bloc Unitari Anticapitalista a Palma

26 d'octubre de 2012 amb Euskalherria

cap a la vaga general


endavant