caiguts
maniLa manifestació del 8 de març, Dia internacional de la dona treballadora, ha recorregut els carrers de Palma amb el lema ''Ni precàries pel capital, ni submisses pel patriarcat. Rebels i combatives!'' .
La marxa convocada per l’Assemblea Antipatriarcal i Feministes en Acció, ha sortit a les dotze de la plaça de Cort fins a la Misericòrdia, on s'han llegit els manifests, passant pel carrer del Palau Reial, Born, Unió i la Rambla. Molts homes han donat suport a la marxa feminista.

En la marxa també hi han participat altres organitzacions i col·lectius com Ben Amics, Memòria de Mallorca, l'Esquerra Independentista de Mallorca i militants del moviment sindical . En la manifestació s'han pogut sentir consignes a favor del dret a l'avortament i contra les agressions masclistes.

Laura Dorado, membre d'Arran i de l'Assemblea Antipatriarcal, i Conxa Calafat, de Feministes en Acció, han estat les encarregades de llegir el manifest davant La Misericòrdia en el que han referit que “el 8 de març no és un dia de celebració per a les dones, sinó de denúncia, perquè la igualtat efectiva i real entre homes i dones segueix sent una assignatura pendent. Malgrat que l'esforç i la lluita que els moviments feministes portem desenvolupant des de fa dècades perquè es reconegui i s'estableixi la igualtat de drets, avui assistim a un retrocés en els avenços prèviament aconseguits". També s’ha denunciat la diferència salarial que es dóna entre homes i dones així com la “precarització de les condicions laborals, econòmiques i de prestacions per a les dones, amb un augment de la temporalitat en els contractes laborals". Fent referència a les dones joves han dit que són les més castigades per la crisi, amb treballs precaris i una bretxa salarial del 24,8% que fa que les taxes de pobresa siguin molt altes". Acte seguit han homanetjat totes aquelles dones lluitadores oblidades, a les dones republicanes assassinades pels feixistes durant la Guerra Civil i s'ha llegit la llista de totes les que patiren per la defensa de la igualtat i la llibertat.8 de març

z