L'Emperador Heracli nomena Cir, patriarca d'Alexandria, amb el poder d'actuar com a virrei (dioikesis) d'Egipte

Benjamí I, patriarca copte d'Alexandria, escapa durant les persecucions dels seus companys cristians i s'amaga al monestir de Sant Macario (Alt Egipte).

Batalla de Wogastisburg: Els eslaus sota el rei Samo derroten Austrasia en una batalla de tres dies prop de Trenčín (Eslovàquia moderna)

Samo envaeix Turíngia i la saqueja
    
Sant Brauli succeeix al seu germà Joan II com a bisbe de Saragossa (631-51) (o 626).

Mor Boran, emperadriu sassànida. Azarmigduxt (filla del rei Cosroes II) succeeix a la seva germana com a monarca de l'Imperi Persa.

El rei Edwin de Northumbria consolida els murs de la ciutat de York, probablement incloent la construcció de l'anomenada Torre d`Anglia

Hormizd VI es proclama rei a Nisibis (Turquia). S'apodera del tron ​​i regnarà fins 632.

Neix
Muhammad ibn Abi Bakr, fill d'Abu Bakr i criat per Ali

Mor Cináed mac Luchtren, rei dels pictes
   

Mor Rayhana, esclava i esposa de Muhammad


 Tai Zong estableix una nova abadia taoista, en  gratitud als sacerdots taoistes que pel que sembla havien curat el príncep hereu d'una malaltia.

 Xuanzang, monjo budista xinès, creua el riu Indus en Hund i viatja a Caixmir ("El cel a la Terra") al nord-oest de l'Índia

Neix 
Temmu, emperador del Japó


26 de març del 631

Dagobert I reuneix un exèrcit a Tolosa (mar), que posa a les ordres dels ducs Abundanci i Venerand, al servei del duc Sisenand, qui aconsegueix el suport de Geila, un germà del rei (que després es rebel·larà contra ell), es revolta a la Septimània, envaeix la Tarraconense, assetja i conquesta gairebé sense lluita Saragossa, on captura a Suintila (mar), al seu fill Ricimer i la resta de la seva família, i és triat rei (26 mar) (631-36) per l'assemblea conciliar reunida en aquesta ciutat: al sud de la Península els fidels de Suintila trien a Iudila (631-33), potser el seu germà, qui encunya moneda a Mèrida i  a Ilíberis (Granada).

Els nobles hispans, acabdillats per Sisenand i amb l'ajuda del rei franc Dagobert, derroten i deposen al rei visigot Suintila

Suintila, privat dels seus béns i excomunicat, es refugia en un convent toledà fins a la seva mort (631-34).


endavant