endavant


Any 637 - Els musulmans tornen a derrotar els sassànides a la batalla de Jalula

Batalla de Hazir: forces àrabs musulmans (17.000 homes) dirigides per  Jalid ibn al-Walid derroten a l'exèrcit bizantí prop de Qinnasrin (nord de Síria). Les ciutats de Beirut i Tir són capturades per Yazid ibn Abi Sufyan després d'un breu setge.

 El rei persa Yazdegerd III tracta de recuperar al-Hira. El general Abu'Obayd àrab creua l'Eufrates, però és aixafat sota els peus d'un elefant.

Els líders bascos d'Aquitània, encapçalats per Aichinà, es sotmeten al rei Dagobert  després que el rei havia enviat un exèrcit armat a Borgonya per suprimir la seva revolta


Neix Suitbert, missioner

Neix Lu Zhaolin

 A l'Índia, un exèrcit musulmà intenta prendre Thana, prop de Bombay

16 de febrer del 637- Mor  Maria al-Qibtiyya,


Març del 637 - Els musulmans assetgen i ocupen Ctesifont,  capital dels sassànides

Abril del 637 - El califa Úmar ibn al-Khattab entra a Jerusalem per rebre'n la rendició després de 6 mesos de setge.

 
Maig-juny del 637 - Victòria dels musulmans dirigits per Sa'ad sobre el general persa de Rustam a la batalla d'al-Qadisiyya


24 de juny del 637 - Batalla de Mag Rath: El rei Oswald de Northumbria envia tropes a Irlanda per assistir al rei Domnall II en la seva aliança amb el rei Congal Cáech d'Ulster durant les guerres dinàstiques irlandesos. Congal i les seves forces són derrotades prop de Moira.

27 de setembre del 637- Mor Sigebert d'Anglia

Octubre del 637 - Setge d'Alep: els àrabs musulmans dirigits per  Jalid ibn al-Walid conquereixen la fortalesa bizantina d'Alep, la gran ciutat emmurallada, després d'un setge de quatre mesos.