Mor Flavio Sisebut, comte dels cristians de Aeminium (avui Coimbra) i possible fill del rei Witiza.
   
Abd al-Malik ibn Qatan dirigeix ​​una expedició que assetja infructuosament Pamplona (on pel que sembla s'ha establert un cos de francs per prevenir atacs com el del 732), mentre que amb una part de l'exèrcit creua els Pirineus i després d'aconseguir almenys una victòria a Gascunya, és completament derrotat pels vascons.
   
Yusuf ibn Abd al-Rahman al-Fihri, valí de Narbona, mitjançant una expedició amfíbia ocupa Arles, Sant-Rémy de Provença i Avinyó (734-36 / 7) i devasta i pacta amb Mauronte , duc de Provença que li cedeix Arles i Avinyó.
   
Els francs ataquen l'Àndalus (734-38).

Carles Martel venç els frisons a Boarn

Expedició musulmana contra Sicília

Els àrabs entren a Ghana on governen els berbers als Soninké

Neix Fujiwara no Kurajimaro, estadista japonès

Neix Khurshid , ishpabadh de Tabaristan

17 de març del 734 - Mor Izumi, princesa japonesa


Abril del 734- Per restaurar l'ordre a Occident, el califa nomena valí d'Ifriqiya (amb autoritat sobre tot el Magrib i Al-Andalus) al fins ara valí d'Egipte, el seu fidel Ubayd Allah ibn al-Habhab l'Maousili , qui destitueix el popular Abd al-Malik ibn Qatan al-Fihri pel seu fracàs militar d'aquest any.

Obeid Allah ibn el-Habhab és nomenat governador d'Ifriquiya

Mor Popó I de Frísia a la batalla de Boarn

Mor Talorc mac Congus, rei dels escocesos Kyntire

14 de maig del 734

A la regió de Kinki (zona de Kyoto i Osaka) es registra un terratrèmol (amb epicentre desconegut) que deixa «molts» morts.

30 de juliol del 734 - Mor Tatwin, arquebisbe de Canterbury

Novembre del 734- El califa nomena Uqba ibn al-Hachchach al-Saluli (Uqba ibn al-Hayyay as-Saluli) nou valí d'Al-Andalus , el qual empresona al seu predecessor i castiga els seus funcionaris corruptes.

25 de novembre del 734 - Mor Bilde Kaghan, kaghan turc de Mongòlia

endavant