Alfons II aixeca una basílica sobre el lloc on es van trobar les restes del suposat apòstol Santiago el Major, que serà l'origen de la ciutat de Santiago de Compostel·la.
   
Atac musulmà contra el comtat de Barcelona.
   
Aplicant els acords de l'assemblea de Ingelheim (juny 828), Lluís el Piadós convoca a la host real en Thionville per marxar al sud: possible incursió (que seria l'última) de tropes imperials a la Marca Hispànica (sembla que no va arribar a entrar en els dominis de Bernat I, en allunyar el perill musulmà).
   
Lluís el Piadós designa Bernat I de Septimània tresorer real i custodi del petit Carles, el qual es trasllada a la cort (829-30), on de seguida es guanya molts enemics, inclosos els fills de Lluis, mentre el seu germà Gaucelm governa en nom seu els comtats de Barcelona, ​​Girona i Narbona i el Marquesat de Septimània.

A partir d'aquesta data comença a usar-se la minúscula carolíngia en els documents de la Marca Hispànica.
   
Sentefred restaura el monestir visigot de Sant Climent de Codinet i es converteix en el seu primer abat (829-40).

Esment del castell de Somed o Sotmet (municipi de Carenas; Saragossa).
   
Revolta de Toledo (829-37): un modest jornaler, el mossàrab Hashim al-Darrab (el Ferrer) provoca l'aixecament dels muladíés contra Abd al-Rahman II i els berbers d'aquesta regió i de la veïna de Santaver i aconsegueix el suport de tots els habitants de la ciutat.
   
Setge infructuós de Mèrida per part d'Abd al-Rahman II, que només aconsegueix intercanviar ostatges.
   
Abd al-Rahman II ordena construir la mesquita major de Sevilla (Mesquita Vella, al NO de la almohade), sota la direcció del Cadí Umar ibn Adabbas.
   
Egbert de Wessex conquesta Mèrcia2 de juny del 829

Mor Nicèfor I, patriarca de Constantinoble

Agost del 829

Lluís el Piadós envia el seu primogènit Lotari a Itàlia amb el títol de rei

Lluís el Piadós cedeix a les pressions de la seva segona esposa i estableix un nou repartiment dels seus regnes, per incorporar al seu quart  fill, que rep part del que assignat té el primogènit (dieta de Worms), fet que provocarà la rebel·lió dels altres.

Octubre del 829 - Els andalusins ​​de l'emirat de Creta destrueixen una flota imperial bizantina a l'illa de Tasos i devasten els monestirs de la muntanya Athos (N de Grècia).

2 d'octubre del 829 - Mor Miquel II, emperador bizantíendavant