Construcció del primer hospital per a pelegrins a Pedrafita do Cebreiro (Lugo).

 L'arquebisbe hispà visigot de Lió, Sant Agobart, és temporalment (835-38) destituït per Lluís el Piadós al sínode de Thionville (França), per haver publicat un escrit justificant la seva destitució del 833 per part dels seus fills. En el mateix participa el bisbe Sisebut d'Urgell i es procedeix a un nou repartiment del regne entre els 4 fills de Lluís.
   
Precepte de Lluís el Piadós a favor del bisbat d'Urgell, en el qual s'esmenta per primera vegada la vall de Cardós (Pallars Sobirà; Lleida).
   
L'abat Calort de Sant Serní de Tavèrnoles (Alt Urgell; Lleida) obté de Lluís el Piadós protecció per al monestir de Sant Salvador de la Vedella (municipi de Cercs; Berguedà, Barcelona), que ha aixecat a partir del 830 en el lloc anomenat vila Tineosi i el primer del comtat de Cerdanya al sud de la serra del Cadí del que es té notícia.
   
Abd al-Raman II ordena al governador Abd Allah ibn Kulayb ibn Talama construir l'alcassaba de Mèrida, per evitar les contínues revoltes (abril), cosa que fa l'arquitecte Hayqar ibn Mukabbis.
   
Abd al-Rahman II amplia de nou la mesquita de Còrdova (835 / 6-48): allarga les seves naus 8 crugies cap al sud, afegeix dues naus (una a l'E i una altra a l'O) i construeix un  mihrab  i un pati .
   
Santa Maria Pomposa, monja al Monestir de Sant Salvador de Peña Melaria (Còrdova) és decapitada.

Atac dels víkings contra Anglaterra. Conquesten  l'illa de Sheppey, a la desembocadura del Tàmesi








2 de febrer del 835 - Inici del concili Thionville presidit per Drogo de Metz. Agobart, arquebisbe de Lió, que va recolzar la revolta, és substiuït pel teòleg Amalarus de Metz.

28 de febrer del 835 - Lluís el Piadós és proclamat solemnement emperador pels bisbes de la regidoria de Thionville, a la catedral de Sant Esteve de Metz

22 d'abril del 835- Mor Kukai, monjo i filòsof japonès

Juny del 835 - Junta General de l'Imperi Carolingi a Crémieu (Lionès)

20 d'agost: del 835 - Un atac dels víkings és frenat per Renaud d'Herbauges.

1 de novembre del 835 - Es celebra per primera vegada el Dia de Tots Sants

27 de novembre del 835 - Mor Muhammad al-Jawad, novè imam xiïta

endavant