Volíeu dir:Fundació del monestir de Santa Maria del Remolino, a Dueñas (Palència).

Ramir I conquesta Albelda d'Iregua (La Rioja) i mana cremar a mags i nigromants del seu regne, entre els quals hi ha alguns jueus.

Incursió de Muhammad ibn Abd al-Rahman II contra "Galícia", el qual assetja Lleó (845-46) emprant màquines de setge (artilleria) com els almajaneques, que seran definitives per obrir bretxa en les muralles i fer fugir a els cristians.

Expedició de Hisham, un altre fill de l'emir i del general Isa ibn Suhayd contra les terres dels Aresta de Pamplona.

Data probable del casament de Fortún Garcés, futur rei de Pamplona amb Oria (Aurea) ibn Lubb, filla del Banu Qasi Lubb ibn Musa.


Carles II el Calb confirma la fundació del Monestir d'Alaó (Ribagorça; Osca) a l'abat Obboni, concedint considerables privilegis (21 gen) i acorda la pau amb el seu nebot Pipí II d'Aquitània a canvi de les províncies del nord del seu regne i que sigui el seu vassall (5 jun).

Els normands capturen i maten al comte Seguin II de Bordeus (816-45) i Pipí II nomena a Guillem de Septimània, fill de Bernat de Septimània, que no ha pogut consolidar el comtat de Tolosa, comte de Bordeus i Agen i duc de Gascunya (Vasconia).

Any 845

Mor Ibn Sad, historiador àrab i jurista (n. 784)

15 de maig del 845

Mor Nithard, comte de Ponthieuendavant