Ordonyo I nomena al seu fill, el futur Alfons III, governador de Galícia (862-66).
   
El monestir de Samos (Lugo) és lliurat a un abat cordovès anomenat Ofiló, que arriba amb el prevere Vicent i la monja Maria: possible repoblació del mateix amb monjos mossàrabs cordovesos.
   
De retorn al seu país, després de creuar l'estret de Gibraltar, els víkings supervivents de l'expedició del 859 són derrotats per una flota musulmana que els estava esperant, perdent 40 vaixells pel "foc grec" llançat per les catapultes sarraïnes, però Björn i Hasting aconsegueix escapar amb part de la seva flota.
   
Unifred es rebel·la i ataca al comte Ramon I de Tolosa, és deposat formalment (abans del 19 ago) i perd el comtat d'Empúries a favor de Sunyer II (possiblement cosí germà de Guifré I el Pilós) (862-915) i Delà ( 862-94), fills de Sunyer I, i el de Girona a favor d'Otger (862? -70?), però es manté ferm en la resta.

Per debilitar el rebel, Carles el Calb lliura dos lots fiscals del Montseny pertanyents al comte de Barcelona als seus fidels: Sunyer II d'Empúries que rep la vall de la Tordera, des de Matagalls i Collformic, amb les esglésies de Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera i la de Sant Esteve de la Costa, a La Costa del Montseny (les 3 a Vallès Oriental, Barcelona) (862-908) i el bisbe Frodoí de Barcelona rep les de Campins (Vallès Oriental, Barcelona) cap al N, amb Riells, Breda i Cerdans d'Arbúcies (els 3 a la Selva; Girona).
  
 Els Banu Tuyib s'estableixen en Daroca (Qalat Darwaca) i Calataiud (Qalat Ai-Yub, "Castell de Job") (Saragossa) i Muhammad I encomana a Abd al-Rahman ibn Abd al-Aziz al-Tuyibí ampliar les fortificacions de Calataiud (Saragossa), per fer front als Banu Qasi .
   
Sínode de Còrdova per jutjar l'abat Samsó: assisteixen els bisbes Genesio de Urci (Almeria), Hostégesis de Màlaga (845-64), Samuel de Elvira (Granada) (850-64), Saro de Baeza (Jaén), Ariulfo de Mèrida , Theudegusto d'Ilici (avui Elx; Alacant) (últim esment d'aquesta diòcesi), Beat de Écija (Sevilla) i altres.
   
El príncep Abd Allah, futur emir, es casa amb la navarresa Onneca Fortúnez (o 863), que està vivint a Còrdova amb el seu pare Fortún Garcés, qui gaudeix aquí d'un captiveri daurat. Els documents en àrab l'anomenen Durr ("perla") i algunes fonts indiquen que es converteix a l'Islam.

El príncep Rastislav convida a Ciril i Metodi a predicar el cristianisme en llengua eslava a la Gran Moràvia.

Oleg de Nóvgorod conquesta Kíev en nom d'Igor, fill de Rurik.
    
Balduí
I, primer comte hereditari de Flandes.
    
Lotario
II va obtenir el suport del seu germà l'emperador Lluís II el Jove, mitjançant la cessió de terres i va obtenir el consentiment del clergat local per divorciar-se de Teutberga i casar-se amb Waldrada
13 d'abril del 862

Mor Donald I d'Escòcia

29 de maig del 862

Mor Abu-Jàfar Muhàmmad al-Múntassir bi-l·lah, califa abbàssida

2 de juliol del 862

Mor Swithun bisbe de Winchester

26 de setembre de 862 - Mor a Tudela (Navarra)  el seu governador Musa ibn Musa ibn Qasi "el tercer rei d'Espanya" (desposseït ja del seu govern de la Marca Superior, probablement l'any anterior), a conseqüència de les ferides de llança rebudes ( 31 ago) en l'atac a la ciutat emmurallada de Madinat al-Faray (avui Guadalajara, de Wadi al-Ayara, "Riu de les pedres"), feu del seu gendre Izraq ibn Muntil (o Azraq ibn Mantil ibn Salim), que li havia ofès anant a Còrdova després de les noces per tranquil·litzar l'emir: deixa 4 fills homes (Lubb, que li succeeix com 5è cap de la dinastia fins a la seva mort en 875, Ismail, Mutarrif i Fortun) i el seu regne semiindependent es fracciona, doncs Lubb és vassall del rei d'Astúries i Fortun s'incorpora a l'exèrcit del amil de la Marca Superior, Jalid ibn Ubayd Allah.

26 de setembre del 862

Mor Musa ibn Musa al-Qasawi senyor de la Vall de l'Ebre i valí de Tudela, Osca i Saragossa.

20 de novembre del 862

Mor Mael Seachnaill Ier mac Mael Ruanaid , rei de tota Irlanda

endavant