Alfons III afegeix el monestir visigot de San Roman de Hornija (Valladolid), amb les seves terres i habitants  al monestir de San Salvador de Valdediós (munic. Villaviciosa; Astúries)

Repoblació de Cerasio (avui Cerezo; Burgos) pel comte alabès Abelmondar Téllez.
   
Muhammad ibn Lubb en la seva tercera expedició contra Àlaba persegueix els cristians durant alguns dies.
   
Victòria de Muhammad ibn Lubb sobre els cristians de Guifré I el Pilós, que intentaven frenar la fortificació de Lleida.
   
El bisbe Servus Dei viatja a la cort franca a Mehun-sur-Loire (avui Meung-sur-Loire, a prop d'Orléans) per reforçar el seu dret a la seu episcopal de Girona i el rei Odó el reconeix com a bisbe legítim.

Servus Dei demana al nou papa Formós jurisdicció sobre les illes de Mallorca i Menorca, el que fa suposar que no tenien bisbes

  Matança de muladís sevillans pels àrabs iemenites, que es fan amb el poder i donen el comandament a la família local dels Banu Hayyay, que compta entre els seus avantpassats amb Sara la Goda, néta del rei Witiza.

Desembarcament de 20 pirates andalusins ​​al golf de Sant-Tropez, on prenen Fraxinetum (avui La Garde-Freinet; Provença; França, a 450 m d'altitud sobre el golf, al massís encara anomenat "des Maures") (o 889 o 894), que serà una base d'operacions andalusí  fins a la seva expulsió en 973.

Neix Hug de Borgonya

Neix Gao Conghui , príncep de Nanping

Neix Lin ding, oficial xinès


7 de gener del 891

Neix  Abd al-Rahman ibn Muhammad ibn Abd Allah, futur Abd al Rahman III , califa cordovès (m. 961).

24 de gener del 891

 Alfons III i la seva esposa Jimena funden l'abadia de Sant Adrià de Tuñón (Astúries) , en presència dels bisbes d'Oviedo, Coimbra, Iria i Astorga

28 de gener del 891

El príncep hereu Muhammad ibn Abd Allah, empresonat pel seu pare l'emir Abd Allah, és assassinat  per el seu germà menor (no uterí) Mutarrif, que pretén assegurar-se el tron

5 d'abril de 891

Es produeix la batalla del castell de Poley a Aguilar de la Frontera (Còrdova) on les forces del sultà cordovès Abdala vencen les tropes d' Umar ibn Hafsum.

Mor Cadulto, bisbe de Novara


2 de juny del 891

Neix Abū Ahmad Talha ibn al-Mutawakkil al-Muwaffaq, regent del califat abbàssida

19 de setembre del 891

Formós esdevé papaendavant