1de gener de 2011

El pressupost de Formentera per a 2011 es manté en 31 milions d'euros

La pensió mínima de jubilació per a les persones de 65 o més anys amb cònjuge al seu càrrec serà de 10.225 euros anuals el 2011, mentre que per als beneficiaris menors d'aquesta edat serà de 9.611 euros a l'any.

La nova tarifa de residus urbans aprovada pel Consell de Mallorca per a 2011 patirà un increment del 0,22 % en cada tona, és a dir, 29 cèntims més que enguany

L'Estat destinarà el 2011 a Balears partides pressupostàries per valor de 454 milions d'euros, fet que suposa un descens del 16,5% respecte al que ha destinat durant el present exercici.


Antich preveu un creixement positiu de l'economia balear d'un 0,6 % el 2011.

El butà puja un 3,13% el gener i situa el preu de la bombona en 13,19 euros

El Consell de Menorca redueix un 5,5% el pressupost per a 2011, fins a 93 milions d'euros

La Llei de Capitalitat destina aquest any cinc milions d'euros a la Façana Marítima de Palma i al Palau de Congresos i altres tres milions per a la renovació dels blocs d'habitatges del Camp Redó, que gestionarà el Consorci Riba.

El Govern preveu que l'economia creixi un 0,6% el 2011 i augura que ""difícilment"" se superaran els 100.000 aturats

El Consell de Mallorca preveu iniciar les obres del nou segon cinturó, la via connectora, durant el primer trimestre de l'any que ve i tenir tot el projecte adjudicat abans de les properes eleccions de maig

Les cadires de rodes no passen per quaranta portes de Son Espases

Es veuen afectades per ""ajustaments"" en el seu departament les aportacions per al Consorci de la Ciutat Romana de Pollèntia, la rehabilitació del Castell d'Alaró i la reforma del Museu de Can Prunera.

El pressupost de Consell de Menorca per a l'any 2011 serà un 5,5% inferior al del present, fins a 93,1 milions d'euros. D'aquesta partida, 40,9 milions es destinen a inversions; 9,8 milions a sectors econòmics productius; i 24,6 milions a serveis socials

La pujada del rebut de la llum a partir de gener de un 9,8% ha despertat les crítiques de tots els sectors

Estònia es converteix en el dissetè país de l'eurozona

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, percebrà l'any que ve un total de 78.185,04 euros en concepte de retribució, fet que suposa un sou brut mensual de 6.515,42 euros.


El Govern espanyol destinarà l'any que ve un total de 8.577,93 milions d'euros a la política agrària, pesquera i d'alimentació, cosa que representa un descens del 4,3% respecte a l'exercici passat

El pressupost assignat a la Casa Reial es reduirà un 5,2% el 2011, fins a 8,43 milions d'euros, segons consta en el projecte de pressupostos generals de l'Estat (PGE)

La despesa en pensions pressupostada pel Govern per al 2011 puja a 112.215,76 milions d'euros, cosa que representa un increment del 3,6% en relació amb el 2010

El pressupost de la Generalitat el 2011 serà un 10% inferior al del 2010.

Obert el gasoducte, que cobreix la distància entre Sibèria i la ciutat nord-oriental xinesa de Daqing que exportarà uns 300.000 barrils al dia.

El partit del Moviment Nacional Unit (MQM, per les seves sigles en urdú), principal soci de govern, ha anunciat  la seva retirada de la coalició per discrepàncies amb la primera formació política del país, el Partit Popular del Pakistan (PPP).


Els dies 4, 5 i 6 de gener, membres de la campanya Mallorca Lliure de   Transgènics participen de la trobada de Plataformes anti-transgènics 

a Barcelona. Els objectius de la trobada són compartir les experiències generades   als diferents territoris i millorar la coordinació de les plataformes. 
Alguns dels temes concrets a tractar són l'acció legal contra els transgènics i les polítiques estatals i la creació d'un observatori   sobre els transgènics.

25 de gener de 2011 -Sampol proposa eliminar totes les Diputacions provincials per disminuir la despesa pública


26 de gener de 2011 -L'ajuntament de Palma comença el projecte de rehabilitació dels habitatges socials de Camp Redó.
Govern i Consell destinen 200.000 euros a adequar Raixa perquè conservi a unes 20 races bovines i porcines autòctones.
Mallorca registra temperatures mínimes de -6 graus a Lluc i de -4 a Campos.
L'excap de Carreteres del Consell Francisco Orejudo declara aquest dimecres sobre la construcció d'un temple xinès amb fons públics .


26 de gener de 2011 -CGT, Maulets, CTA, Front Solidari, Revolta Global, Attac Mallorca o Endavant- es manifesten contra la retallada del sistema de pensions des de la Plaça España de Palma fins a la Plaça dels Patins

28 de gener de 2011 - Dels 90.726 aturats que havia a Balears al terme del mes de gener, 39.012 eren estrangers segons l'AGETT (patronal de les empreses de treball temporal ).El nombre d'afiliats estrangers a la Seguretat Social cau un 3,7% el gener a Balears, fins a 54.974


homenatge a les roges del Molinar

Concorregut i emotiu homenatge a Aurora Picornell i les roges del Molinar

 

L'Assemblea de Joves del Molinar ha dut a terme un homenatge a Aurora Picornell i les roges del Molinar. Ha estat aquest dissabte 8 de gener, a les 18h al Parc de Son Tarrés i hi ha assistit una cinquantena de persones.

 

L'acte ha consistit en una xerrada a càrrec de l'historiador Antoni Trobat que ha fet una introducció als personatges i ha explicat el context polític i social d'aquell temps. Després el poeta Joan Alfons Marí ha recitat versos dels seus llibres "la Terra encesa" i "haikus de combat". També s'ha llegit un manifest per par de l'Assemblea de Joves del Molinar on s'ha encoratjat a l'organització ciutadana per fer front a les retallades socials que patim, agafant com exemple la lluita emprenedora d'Aurora i les roges. Com a cloenda, els Xeremiers Pau i Càndid han interpretat 'la Muixeranga'.

 

Des de l'Assemblea de Joves del Molinar hem volgut, amb aquest acte, recordar aquestes víctimes del feixisme i fer una mirada al futur, recollint el seu exemple i missatge per construir una societat més justa i igualitària, on els drets de les persones i els pobles passin per damunt els interessos econòmics especulatius.

Així mateix, valoram molt positivament l'afluència de gent a aquest acte, recordant que l'any vinent tornarem a estar en disposició de repetir la convocatòria. El 2012 serà l'any en què es compliran 75 anys de l'assassinat d'Aurora i 100 del seu naixement.                           


29 de gener: Mobilitzacions contra la reforma de les pensions i l'allargament de la vida laboral.

                                                                                                                                                                        
La foscor que "casualment" va acompanyar tot el seguici de manifestants deixant el carrer 31 de desembre a les fosques fins a l'arribada de la manifestació a les avingudes no va poder aturar les veus de la protesta contra el consens dels que treballen per al capital.

 

 

31 de gener de 2011 - El preu de l'habitatge usat no experimenta canvis a Balears el primer mes de l'any i manté el m2 en 2.380 euros


31 de gener de 2011 (món)
El servei de transports d'Atenes, els metges del sistema nacional de salut i les farmàcies de Grècia, han convocat per a aquesta setmana una nova ona de protestes contra les rígides mesures d'austeritat i de reformes econòmiques aplicades pel govern.Més de 600 residents de Takaharu, a la província de Miyazaki, ubicada al sud del Japó, han hagut de ser evacuats aquest dilluns després que el volcà Shinmoe entrés en erupcióEls alcaldes de Cee, Mazaricos i Fisterra (A Corunya) han estat detinguts, al costat d'altres dos edils d'aquest últim municipi i tres empresaris de la zona per suposada corrupció en l'adjudicació d'obresL'IPC ha augmentat tres dècimes la seva taxa anual en gener, fins al 3,3Convocats per la CGT i amb el suport d'altres organitzacions de la ciutat, manifestants s’han concentrat a Sabadell davant les seus de CCOO i UGT per denunciar el pacte social.Els tècnics de Carreteres, feta l’externalització de la via connectora s’oposen al disseny que sembla el d'una autopista. Critiquen que s’hagi dividit en set fragments i diuen que no han tingut res a veure amb la redacció del projecteMoren 16 persones i 56 han resultat ferides durant un tiroteig entre policies i militars registrat a la capital de Somàlia, Mogadiscio.

Silvio Berlusconi, va transferir desenes de milers d'euros al compte bancari de la consellera regional de Llombardia Nicole Minetti per pagar les prostitutes que participaven a les festes que el mandatari feia a les seves viles d'Arcore i Certosa

Febrer de 2011 -El nou Centre de Salut d'Ariany donarà cobertura a 700 usuaris i començarà a funcionar el febrer de 20114 de febrer de 2011- JaumeFont funda la Lliga Regionalista.7 de febrer de 2011 -Milers d'egipcis continuen a la plaça Tahrir (Alliberament) del Caire per catorzena nit consecutiva per exigir la dimissió del president, Hosni Mubarak.


11 de febrer de 2011 -SOS Àfrica detecta un pagament inexistent de 42.100 pessetes al seu director Nguema Emaga Eyui per part del Consell de Mallorca en 2001.El Consell Suprem de les Forces Armades egípcies anuncia dures represàlies contra els treballadors amb l'argument que “no permetrà la continuació d' actes il·legals que constituïxen un perill per a la nació"


11 de febrer de 2011- Al voltant de 2.300 treballadors de l'Hospital Son Llàtzer (1.400) i de l'Hospital de Manacor (900) passaran a ser personal estatutari en lloc de personal laboral, després de la conversió dels dos centres en Fundacions Públiques Sanitàries.


17 de febrer de 2011- Acció Cultural del País Valencià desconnectà anit els seus repetidors perquè no pot fer front a les multes de fins a 700.000 euros imposades pel govern de Camps18 de febrer de 2011- El BOE publica la concessió d'una subvenció als sindicats de CCOO i UGT. El subsidi és de 15 milions d'euros (7,4 milions a CCOO i 7,3 milions a UGT) per la participació en òrgans consultius.25 de febrer de 2011 -Les parelles de les Balears tarden una mitjana de 23 anys a pagar la hipoteca d'un pis de 70 metres quadrats, cinc anys més que la mitjana estatal.


25 de febrer de 2011 - La Policia ha detingut Paula Cortès, número 2 de Cristina Cerdó (UM) mentre aquesta ocupava l'àrea de Medi Ambient de Cort


28 de febrer de 2011- El ple de l'Ajuntament de Palma ha aprovat deixar sense efecte la distinció de la Medalla d'Or de la ciutat al dictador Francisco Franco, que se li va concedir per un acord plenari el 20 de febrer de 1946
28 de febrer de 2011


Comunicat de premsa d'Endavant (OSAN)]


Avui dilluns 28 de febrer cap a les 9:30h del matí, unes 50 persones s'han concentrat als jutjats de Palma per mostrar el seu suport al activista independentista Guillem Colom.

Recordam que en Guillem, a l’igual que en David Pujol, ha estat acusat injustament al voltant dels incidents de la manifestació de dia 30 de desembre, Diada de Mallorca. Els dos independentistes, militants d’Endavant Mallorca, denuncien que són víctimes d’un muntatge policíac conseqüència de la seva implicació política al sí de l’Esquerra Independentista.

Finalment, si bé ara que els dos militants de la nostra organització ja han declarat davant la justícia espanyola, demanam a tothom que continuï amb les mostres de suport i amb el recolzament humà i polític cap a dues persones que des de fa anys estan implicades en la militància per la independència i el socialisme a Mallorca i als Països Catalans.
Eleccions Irlandeses:

Creix l'esquerra anticapitalista

L'Aliança Esquerra Unida (United Left Alliance, ULA), formada pel Socialist Party (SP), d'ideologia trotsquista, el referent de la qual és l'eurodiputat Joe Higgins, el partit People Before Benefit (la gent abans que el benefici) i el Workers and Unemployed Action Group de Tipperary (WUAG, grup d'acció de treballadors i aturats, escindit del Partit Laborista).ha obtingut 48.330 vots, un 2,5%, i cinc parlamentaris. Els flamants cinc parlamentaris de United Left Alliance són: - Clare Daly (SP) a Dublín Nord - Joe Higgins (SP) a Dublín Oest - Richard Boyd Barrett (PBP) en Dún Laoghaire - Joan Collins (PBP) a Dublín Sud-Central - Séamus Healy (WUAG) en Tipperary Sud.


El salari mínim a Brasil passarà dels actuals 510 reals (305 dòlars) a 545 reals (326 dòlars),amb un augment del 5,88 per cent. Dues esmenes presentades per l'oposició que pretenien elevar el salari mínim fins a 560 o 600 reals (335 o 359 dòlars) van ser rebutjades. La Central Única de Treballadors (CUT), la principal organització obrera del país, es va abstenir de participar en les manifestacions d'altres sindicats en demanda d'un major salari mínim. L'augment no supera a la inflació de 2010, que va ser del 5,91 per cent.


La Plataforma Son Bordoi Viu demana responsabilitats polítiques al Consell de Mallorca

 

Des de la Plataforma Son Bordoi Viu denunciam que el Consell de Mallorca hagi rebutjat protegir l'àrea rural del Molinar annexa a Son Bordoi. Fa un any, el plenari de Cort es posicionava a favor de la construcció de Son Bordoi però instava el Consell a protegir el paisatge rural del Molinar. Així mateix, aquest era el compromís dels partits progressistes i ecologistes. No obstant, el Consell de Mallorca ha rebutjat classificar l'entorn natural (el que no quedaria destruït per Son Bordoi) com a Àrea d'Interès Paisatgístic. No entenem com, coincidint el mateix color polític en ambdues institucions, no es protegeix la zona.

 

Volem denunciar, per tant, la poca voluntat política del Consell de Mallorca a l'hora de protegir el paisatge i el caràcter del Molinar. Per això demanam al govern del Consell de Mallorca:

 

- Que doni explicacions de perquè no fa passes per evitar la destrucció del Molinar.

- Que doti d'alta protecció tot el barri del Molinar per conservar el seu caràcter, tant el l'àrea rural, els terrenys de Son Bordoi i també la zona urbana.

- Que lluiti contra l’especulació urbanística al Molinar.

 

Finalment, reafirmar la nostra oposició total al projecte d'urbanització i denunciar qualsevol tipus de pressió especulativa per tal d’edificar a l’àrea rural del Molinar.


28 de febrer de 2011 - La Seguretat Social va perdre a Balears 7.023 afiliats estrangers en el mes de febrer, un 11,1% menys  respecte al mateix mes de l'any anterior, fins a situar el nombre d'immigrants donat d'alta en 56.196 ocupats.


2 de març de 2011 - Melià i Munar es donen de baixa d'UM i registren davant de notari Convergència per les Illes

2 de març de 2011 - Cristina Cerdó abona la fiança de 300.000 euros que li permet eludir el seu ingrés a la presó

11 de març de 2011 -L'Ajuntament de Palma ha presentat aquest matí el nou Pla Especial de Reforma Interior (PERI) de Son Busquets que redueix a la meitat els habitatges a la zona, de les 1.663 previstes inicialment a les 828 actuals, i dobla el nombre d'equipaments

14 de març de 2011 - Valoració del SEPC dels resultats electorals a la UIB

Arran dels resultats obtinguts a les eleccions al rectorat del passat 23 de març, en les quals Montserrat Casas ha estat reelegida, en tant que única candidata que es presentava, des del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans volem manifestar el següent:

Destacam el suport que ha rebut la campanya “Treu la targeta vermella per una vertadera democràcia a la universitat” entre la comunitat universitària, especialment entre el sector estudiantil, el més perjudicat amb l'actual sistema de ponderació de vots. Entenem el total de vots nuls obtinguts com a vots propis, que mostren el suport de la campanya i assumeixen les reivindicacions del SEPC.

En relació amb la campanya també volem denunciar les traves amb les que ens vàrem topar al llarg de tota la jornada electoral, com ara l'intent d'eliminació o l'ocultació de les targetes vermelles als diversos edificis. Aquest fet no només ha resultat perjudicial de cara als resultats obtinguts per la nostra campanya, els quals consideram molt positius donades les circumstàncies, sinó que també es tracta d'un atac a la pròpia democràcia, ja que ha impedit que un important nombre d'estudiants i membres de la comunitat universitària hagin pogut expressar la seva opinió.

Volem destacar també que el resultat de  la suma dels vots nuls més els vots en blanc es superior als resultats obtinguts per la candidatura de Montserrat Casas, deixant palesa la manca de suport cap a aquesta candidatura per part de tota la comunitat universitària.

Finalment, volem destacar  l'elevat grau d'abstenció que hi ha hagut, especialment entre els estudiants, dels quals sols un 3,32% ha acudit a les urnes. Entenem que aquests resultats no son a causa d'un desinterès generalitzat dels estudiants cap a les eleccions o el govern de la universitat, sinó que obeeixen a la manca de representativitat dels estudiants en aquestes votacions, deixa patent que l'actual sistema de ponderació de vot en els resultats electorals, amb el qual el vot dels estudiants solament representa el 25% dels vots, no funciona.


Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans

20 de març de 2011- Els manifestants cremen el Palau de Justícia i la seu del partit governamental a la ciutat de Deraa, Síria.

24 de març de 2011 -Els treballadors del servei d'emergències del 112 es concentren front la Conselleria d'Interior en protesta per la ""precarietat"" de les seves condicions laborals."
La Fiscalia demana cinc anys i mig de presó per al periodista Antonio Alemany. El considera responsable, com a cooperador necessari i inductor, dels delictes continuats de malversació, falsedat en document oficial i prevaricació.

24 de març de 2011-
 Anticorrupció demana vuit anys i mig de presó i inhabilitació de 23 anys per a Jaume Matas per un total de cinc delictes.

24 de març del 2011- A les Illes Balears, en el període comprès entre 2007 i abril de 2011, el govern del Pacte  va destinar 5.986.748 € en subvencions públiques destinades a operadors aeris privats.

25 de març de 2011 - Revolta a Síria.    Milers de persones es manifesten a Bagdad per denunciar la corrupció, la desocupació, l'absència de serveis bàsics i els maltractaments que pateixen els presos en els centres de detenció i una torba de milers de persones cala foc a la seu del partit Baaz del president Bashar al-Assad i una comissaria de policia a la ciutat siriana de Tafas.


2011, primer de maig

Anticapitalistes en el primer de maig de 2011

9 d'abril de 2011

Pacifistes es concentraren per dir com en altres ocasions NO A LA GUERRA. No hi eren ni el PSOE, ni els partits del Bloc (PSM -Iniciativa-Verds ) ni ERC, que en poc temps han canviat d'opinió per votar SI A LA GUERRA al costat de l'imperialisme.  La mobilització va tenir per objectiu protestar contra les dictadures i l'imperialisme, per la cerca d'una solució justa i pacífica al conflicte de Líbia i en suport de les lluites per la millora deocràtica i social dels pobles africans. La Concentració es realitzà a la Plaça de les Tortugues de Palma convocada per l'Assemblea de Moviments Socials de Mallorca amb el suport d' ATTAC, CGT, CJC, En Lluita, EU, FÒRUM CIUTADÀ, FRENTE AMPLIO , PCPE ; REVOLTA GLOBAL; UCXR


dissidents 2011


Dissidents amb Ona Mallorca

Dissidents diu No al tancament d'Ona Mallorca


ELECCIONS: LA MALA GESTIÓ DE LA CRISI AFAVOREIX LA PUJADA DELS XORIÇOSLes polítiques de dreta exercides per la suposada esquerra han afavorit el càstig de la base social progressista al PSOE i afavorit la pujada dels xoriços, però ben aviat la resposta serà al carrer perquè de les polítiques d'austeritat i de les externalitzacions no es lliuraran ni els propis funcionaris endollats per la dreta durant aquests anys . Es tracta de funcionaris que es pensen que el seu treball és vitalici i amb un PP seguint l'estela de Cameron, ben aviat en pagaran les conseqüències
Ajuntament de Palma El PP guanya  3 regidors, 3419 vots i un 2,07% de percentatge (que surten bàsicament d'Unió Mallorquina)


PSOE perd 2 regidors, 11.938 vots i un 8,49% de percentatge  que van a PSM-Iniciativa-Verds, UPYD,  vots en blanc, vots nuls i abstenció.


PSM-Iniciativa-Verds ha guanyat un regidor,  ha sumat 181 vots més que el Bloc i un 0,07%, i s'ha beneficiat dels antics votants de PSOE i UM, en tant que ha perdut els 7.051 vots que han anat 5.511 a Esquerra Unida i 1.540 a ERC.


UM, reconvertida en Convergència ha perdut 2 regidors,  7263 vots i un 5,03% de percentatge, que en bona part han anat a Lliga Regionalista (1.965), PP i PSM.


ASI ha perdut 357 vots i un percentatge del 0,25%


El PIIB ha guanyat 36 vots i un 0,02 de percentatge


UPYD ha obtingut 4.628 vots procedents en bona part del PSOE


Els vots obtinguts per l'ultradretà MSR 197 resten per davall dels 358 obtinguts per Falange.


Cal destacar l'augment de vots nuls: 2.140 ( +1.344) i en blanc  3.928 (+2.739)
Consell de MallorcaEl PP guanya 3 consellers, 852 vots (procedents bàsicament d'UM), i un 0,29% en percentatge.


El PSOE perd 1 conseller, 22.240 vots i un 6,59% de percentatge que han anat bàsicament  a UPYD, PSM, vot en blanc 9.762 (+3.592), vot nul 5.470 ( -3.549)


El PSM-Iniciativa- verds guanya 1 conseller, 247 vots, i un 0,08% de percentatge, tot i els vots perduts d'Esquerra Unida (9.835) i Esquerra Republicana (5.318). S'ha beneficiat de la crisi del PSOE i d'UM.


UM ,ara Convergència ha perdut 21.345 vots que han anat a benefici de la Lliga Regionalista (13.252 vots), PP i PSM.


UPYD, malgrat la despesa en campanya ha sumat 7.378 vots, el 2,92% i Ciutadans 866 (el 0,26%)


ASI ha perdut 996 vots que probablement han anat a Ciutadans/UPYD.


Treballadors per la Democràcia ha perdut 261 vots i un 0,08% de percentatge situant-se per davall de Dissidents que ha obtingut 624 vots, que tot i que semblin pocs, en funció del pressupost de campanya que no ha arribat de bon troç als 2000 euros, i sense opcions a sortir pels mitjans de manipulació deformativa, ja n'hi ha, com a punt d'arrencada.ParlamentEl PP obté 1.372 vots més i un 0,45% més en percentatge, però la fallida de Convergència en relació a Unió Mallorquina (16.286 vots menys) li ha permès guanyar els 3 escons d'Unió Mallorquina en tant que la Lliga Regionalista ha sumat 12.279 vots que correspondrien a l'antiga UM. Així Font ha fet un gran favor al PP, perquè allò que no aconseguiren els amics de Delgado (fagocitar Um) ho ha aconseguit un suposat regionalista.


La fallida del PSOE ha afavorit UPYD (8.687 vots), el vot en blanc, el vot nul i especialment a PSM-Iniciativa -Verds que només han perdut un 0,36 % en relació a la campanya anterior i 1.604 vots, tot i que s'haurien de restar pel que fa a Mallorca els 9.597 vots d'Esquerra Unida i els 5.300 d'Esquerra Republicana. A hores d'ara podria semblar que d'haver-se presentat l'antic Bloc , en aquest moment podrien haver obtingut més de 50.000 vots i aproximar-se a un 13% del total de vot, però tampoc seria cert del tot perquè no pel fet d'unir-se més solen sumar-se allò que cadascuna de les forces pot fer per separat.La mala notícia de tot és que s'ha imposat el PP pertot arreu, i la causa no és atribuïble a la crisi, sinó a la mala gestió de la crisi per part del PSOE.


La  candidatura del PSM-Iniciativa-Verds es consolida en bona part pels vots cedits pel PSOE i UM, però es reaferma més per exclusió d'Esquerra Unida i Esquerra Republicana que pel creixement del projecte propi.L'AnticapitalismeL'anticapitalisme ha tengut la possibilitat de presentar-se per primera vegada a unes eleccions i l'experiència és positiva en tant que ha aconseguit reafermar un pol de referència amb Dissidents encara curt per la lamentable absència de l'Esquerra independentista que en bona part ha optat per excloure's en tots els àmbits a benefici de l'esquerra sistèmica.


Que el resultat electoral de l'anticapitalisme sigui magre en xifres de votants no és dolent perquè n'esperavem menys en funció de la realitat, de la manca de possibilitats d'accedir als mitjans de comunicació i de la manca de recursos econòmics, però ja ha servit per concretar un agrupament de més llarga durada, tot i que previsiblement no es repeteixi per a les eleccions generals on cada formació té les seves fidelitats pròpies


retornsegueix