23 de febrer de 2013

El congrés de confluència entre el PSM i Entesa per Mallorca ha aprovat els estatuts de la nova formació, amb el 92% de vots a favor, mitjançant els quals es passaran a denominar Partit Socialista de Mallorca-Entesa.

23F de 2013 - Milers de persones es manifesten a Palma contra el cop d'estat dels mercats.


Contra la dictadura dels mercats

manifa del 23 F


23 F contra el cop d'estat dels mercats

en marxa

orizonia

23 F

8 de març de 2013- Ahir dematí, en motiu del dia del a dona treballadora, l'assemblea d'Arran Palma canvià els noms d'alguns carrers de Ciutat commemorant a dones lluitadores de la nostra història
pintada
Arran Palma va realitzar ahir per la nit, en el marc de la diada de la dona treballadora del passat 8 de març, una acció contra la cadena de botigues Stradivarius del grup Inditex. La raó d’aquesta acció és la  promoció per part d’aquestes botigues de valors patriarcals venent, en la seva major part, talles petites de roba imposant així estereotips de bellesa i contribuint a la cosificació de la dona. Aquestes, utilitzen com a mode de publicitat referents de  dones idealitzades a través de determinats cànons de bellesa per intentar captar l’atenció i l’interès del sector al qual va dirigit: les dones. Així doncs, exigim que la representació de la dona a la nostra societat no dugui implícit prototips estètics allunyats de la pròpia realitat i no hagi de suposar una assimilació d’idees de perfecció i estereotips sexistes a través del que es coneix com a violència simbòlica cap a les dones


24 de març de 2013 -  José Zaforteza Calvet, antic president de Sa Nostra, familiar de franquistes repressors de les llibertats i de les vides i  alçats contra la legalitat republicana sol·licita del Parlament Balear la "defensa dels dialectes de les Balears" contra la llengua catalana, seguint l'estela  de la traïció seguida pel Marquès del Verger, d'ingrata memòria,  adversari de l'autonomia i declarat en la seva època a les corts indigne de la pàtria per les entitats de defensa de la cultura d'aquesta terra.

forn de campos


Bauzà és un problema menor, perquè el problema dels mallorquins i mallorquines són els oligarques traïdors que patim des de fa  300 anys cap aquí.

Llorenç Buades Castell, 20/04/2013

La campanya dels deixebles del colpìsta franquista foresteritzat i traïdor a la seva pàtria mallorquina, Mateo Torres Bestard segueix ara per pressió de Wert, però encara més per la pròpia pressió dels renegats dels seus orígens, els mallorquins que avantposaren els seus interessos mesquins als de la seva identitat i de la seva comunitat retent homenatge als hereus de les forces d'ocupació que l'any 1715, dirigits pel cavaller d'Aspheld i per la flota castellana-borbònica comandada per José de los Rios expropiaren de drets i privilegis als mallorquins per a posar-los de genolls davant la monarquia absoluta.
Tota aquesta casta parasitària, mallorquina renegada . dirigeix des d'aleshores la vida política, jurídica, militar,  i l'administració de l'estat colonial al que serveixen. Popularment són coneguts com botifarres, és a dir els botiflers venuts als invasors borbònics, als que sumaren els austriacistes abandonats per l'arxiduc d'Àustria l'any 1713 amb el Tractat d'Utrecht i conciliats per Juan Vázquez de Acuña, marquès de Casafuerte i després virrei de Nueva España, atorgant en premi a la seva submissió les prevendes de gaudir d'un sistema caciquil propi de l'absolutisme en les vessants delegades del poder colonial a Mallorca.
A aquesta vella oligarquia, s'han sumat també els hotelers colonitzadors en nom d'Espanya de les Amèriques. Els nous conqueridors hispans de les Amèriques tenen noms ben mallorquins, però els seus interessos no són els dels mallorquíns. Són els seus interessos particulars els que troben bon recer en els projectes neocolonials hispànics sortosament aturats en alguns indrets per dirigents polítics americans amb coratge poc apreciats per els d'aquí (PPPSOE) sostenidors del nou colonialisme hispà a les Amèriques, Aquells que han fet els doblers a Mallorca per abocar-los després en els seus projectes colonials ens volen despullar ara de la identitat pròpia dels mallorquins, com solen fer on es projecten, malbaratant les formes de vida i l'ecosistema dels llocs on implanten els seus negocis.
Com diuen Majoral i Móra, o canta Al Mayurka:
Què té aquesta terra nostra  que congria traïdors,  diputats i senadors...


3/4 d'abril de 2013  -La matinada del 3 al 4 d’abril, Arran Palma hem realitzat una acció contra un dels establiments de la cadena Forn de Campos. L’acció ha consistit en el llançament d’ous de pintura contra la barrera del local, a més d’una pintada denunciant la precària situació laboral de les treballadores d’aquesta franquícia.

Des d’Arran Palma denunciam les pèssimes condicions de treball a les quals han estat sotmeses les treballadores de la societat Forn de Campos sota la direcció empresarial d’aquesta.

Una vegada més, veim com surt a la llum un cas flagrant de vulneració dels drets de les treballadores per part dels propietaris dels mitjans de producció. En aquest cas concret, les treballadores de la franquícia es veren afectades per la suposada situació d’insolvència de l’empresa, la qual es va traduir en l’impagament de les nòmines de varis mesos consecutius.

L’abús de la força de treball no acaba aquí ja que les treballadores patiren coaccions i es veren obligades a realitzar més hores de les que estaven establertes al conveni col·lectiu sense cap dret a compensació econòmica o laboral.

Així doncs, volem encoratjar al jovent a lluitar i denunciar aquests casos d’explotació al lloc de treball com així feren el  col·lectiu de treballadores de la franquícia d’alimentació del Forn de Campos i a assenyalar sense cap por als culpables de la precarització de les vides de les classes populars dins del sistema de lliure mercat.

Només lluitant tenim futur!

Arran, abril 2013


No desnonaments
gavinotes


14 d'abril de 2013  -Aquesta passada matinada, l’assemblea d’Arran Palma hem atacat la seu del Partit Popular per denunciar, una vegada més, el fals sistema democràtic bipartidista que ens volen vendre.

Som conscients que la fal·làcia democràtica que ens fan viure és en realitat una farsa que no fa més que intentar encobrir tota una estratègia basada en la corrupció, en l’espoli dels fons públics, i en la qual participen no només un dels dos suposats bàndols o principals forces polítiques de l’estat espanyol (PP o PSOE), sinó que hi estan implicats tant uns com els altres, i tot per sumes desmedurades de doblers que pertanyen al poble.

Els actuals governants de Mallorca, tant el president José Ramón Bauzá, com el batle de Ciutat, Mateo Isern, es relacionen obertament amb empresaris i hostalers, venent-los l’illa i, amb ella, la dignitat de les mallorquines que no protesten ni es queixen en veure, per exemple, com es malmet i es destrossa la seva terra, o com es retallen els pressupostos als hospitals i a les escoles públiques.

Tot això és fruit de l’afany d’enriquir-se, sense tenir cap consciència, i sense prestar atenció als problemes reals de la societat mallorquina.

Aquests darrers temps no només hem hagut de suportar greus retallades als serveis socials bàsics, sinó que hem assistit, també, a la construcció del faraònic Palau de Congressos (encara inacabat), per exemple. A més, aquest Govern actual s’està caracteritzant per les contínues i brutals agressions al territori i la seva fauna.

A part de tot això, tampoc podem deixar de banda la nova reforma laboral, que perjudica greument tots els drets de les treballadores que s’han anat aconseguint un per un durant dècades i generacions, fins al punt de no cobrar fins que es reincorporen al treball després d’una baixa per malaltia.

Això sense tenir en compte els intents explícits d’“espanyolitzar” les nines catalanes, canviant l’educació i enfocant-la cap a una Espanya antiga i feixista, a més dels continus atacs a la llengua i cultura del nostre poble.

Per tot això, les joves d’Arran Palma ens organitzam en contra de tota agressió i denunciam les actituds del Govern cap a la llengua, cap al territori, o contra els drets de la classe treballadora.


Només lluitant tenim futur!endavant