Setembre de  1974 L' Aigua de S´Estremera (Bunyola) arriba a Palma amb un cabdal de 60.000 m cúbics
Setembre de 1974 Roberto Cavallaro, feixista veronès, surt de la presó
5 de setembre de 1974 La policia italiana es llança contra les 150 families ocupants d'apartaments a San Basilio de Roma
6 de setembre de 1974 Barricades de Lotta Continua contra els intents policials de fer fora les famílies d'ocupes a San Basilio de Roma
8 de setembre de 1974 Richard Nixon dimiteix arrel de l'escàndol Watergate
9 de setembre de 1974 Assassinat Fabrizio Ceruso, militant del Comitato Proletario di Tivoli, organisme d'Autonomia Operaia en la defensa dels ocupants de San Basilio

10 de setembre de 1974- Boda de Marieta Salas Zaforteza i el príncep Zourab Tchokotua a la Seu..

11 de setembre de 1974 ETA mata el guàrdia civil Martín Durán Grande.                                                                                                                                 

12 de setembre de 1974 Destituït Haile Salassie a Etiopia.

13 de setembre de 1974 Moren 13 persones a conseqüència d'un atemptat amb  bomba d´ETA contra la cafeteria Rolando al carrer Correo de Madrid:

Concepción Pérez Paino, administrativa; Francisca Baeza Alarcón, mestra; Antonio Alonso Palacín, operari de taller; la seva esposa María Jesús Arques Llençat, telefonista; María de los Ángeles Rey Martínez, estudiant; Luis Martínez Martín, agent comercial; Antonio Lobo Aguado, ferroviari; Francisco Gómez Vaquer, cuiner de la cafeteria; Manuel Llanes Gancedo, cambrer de la cafeteria; Gerardo García Pérez, cambrer de la cafeteria; Baldomero Barral Fernández i la seva esposa María José Pérez Martínez, dos gallecs que estaven de passada per Madrid.

Lidia Falcón, Genoveva Forest i Mª Luz Fernández van ser detingudes acusades per Amaro Fernández, germà de Maria Luz, de ser col·laboradores de l'atemptat.

 


17 de setembre de  1974 L' Aigua de S´Estremera (Bunyola) arriba a Palma amb un cabdal de 60.000 m cúbics.

26 de setembre de 1974- El Consell de Ministres avisa que la venda del brandy a granel es prohibirà en un plaç de tres anys. Davant la manca de sucre a Europa, el govern de Cuba ofereix el sucre que calgui al govern franquista.

30 de setembre de 1974  Moren Carlos Prats,general xilè i la seva dona, Sofía Cuthbert en un atemptat amb bomba comès per agents de la Direcció d'Intel·ligència Nacional (DINA)


Octubre de 1974 Eleccions a Gran Bretanya. Govern liberal-laborista
Octubre de 1974 Manifestació contra l'adhesió a la CEE a Dinamarca
Octubre de 1974 Surt la Nostra Paraula nº 3, butlletí del Partit Comunista d'Espanya a les Illes Balears.
Octubre de 1974 Els comitès obrers d'Àlava proposen articular una Coordinadora Obrera.

7 d'octubre de 1974 Constitució de la República Democràtica Alemanya.

11 d'octubre de 1974-El governador Carlos De Meer imposa una multa a Julia León per haver dedicat cançons a Salvador Puig Antich i Julià Grimau a Porreres.

13 d'octubre de 1974 - "Creo que hay que fortalecer las instituciones, no tener debilidades y al mismo tiempo evolucionar para poder ir organizándonos politicamente y así evitar lo que actualmente ocurre en Portugal "(Alfonso Fierro, La Vanguardia)

15 d'octubre de 1974 El brigadista Roberto Ognibene mata Felice Maritano en la descoberta d'un camp d'entrenament de Brigate Rosse a Robbiano di Mediglia

18 d'octubre de 1974 Cgil Cisl Uil convoquen una vaga general per l'ocupació

19 d'octubre de1974 Niue, república associada a Nova Zelanda.

24 d'octubre de 1974-Inauguració de Galerias Preciados al carrer de Jaume III de Palma.

25 d'octubre de 1974 - El Consell de Ministres aprova un pla d'acció econòmica i social per l'any 1975 que es proposa impedir que l'atur superi el 2%, la reducció de la inflació en quatre punts i un creixement econòmic del 4,5%. També es proposa destinar 80.000 milions de pessetes per al sosteniment dels preus dels productes de primera necessitat. Estableix la llibertat de preus per l'oli d'oliva i fixa el preu de l'oli de girasol en 58 pessetes i en 43 pessetes el de soja. El preu del cotó passa de 28 a 32,50 pessetes el quilo.


26 d'octubre de 1974- Amb  l'establiment de la llibertat de preus de l'oli d'oliva, aquest desapareix dels llocs de venda.

29 d'octubre de 1974 - ETA mata el sergent de la guàrdia civil Jerónimo Vera García.

                                                                                                                

29 d'octubre de 1974 Moren Giuseppe Romeo i Luca Mantini del Nap (Nuclei armati proletari) en un combat contra la policia a Firenze.

30 d'octubre de 1974- Cessament del ministre d'Hisenda Antonio Barrera de Irimo i substitució per Rafael Cabello de Alba. Barrera de Irimo és l'autor del programa aprovat pel consell de ministres de 25 d'octubre. 

Novembre de 1974 Claudio Ramos Teixidor és nomenat Cap Superior del País Basc.

Novembre de 1974 - Després de la desaparició pràcticament total de l'oli d'oliva del mercat, es torna a vendre a 35 pessetes el litre,  un preu especulatiu.Al mateix temps els que comercialitzen l'oli de girasol el retenen de manera especulativa.
 
2 de novembre de 1974 Assassinats Juan Carlos Nievas militant trotsquista del PST argentí a Nestlé, i Ramon Boussas, estudiant del mateix partit, per la triple A
3 de novembre de 1974 Assassinat César Robles, dirigent trotsquista argentí del PST per la triple A.

5 de novembre de 1974-Atemptat falangista contra el Diario de Mallorca.

7 de novembre de 1974-Maria del Mar Bonet és detinguda a Barcelona per tenir propaganda subversiva.

9 de novembre de 1974 -Lo que urge salvar es al Estado, porque sino lo salvamos entraremos en un proceso revolucionario de los muchos que hemos padecido.(Garriguez Walker, Mundo).

10 de desembre de 1974 - "Arias Navarro trata de convertir a España en un Estado moderno, democrático y eficaz, después de un largo período de paz civil, necesariamente impuesta por las circunstancias de todos conocidas".(José María de Areilza , Conde de Motrico, La Vanguardia).
 
13 de novembre de 1974 Una gran manifestació del moviment feminista italià a Roma reivindica la reforma del dret de família
15 de novembre de 1974 Llançament del satèl.lit Intasat
17 de novembre de 1974 Mor Eskine Childers,president d´ Irlanda
17 de novembre de 1974 Karamanlis venç a Grecia.

20 de novembre de 1974 - Lorenzo Oliver Quetglas és nomenat sotscap provincial del Movimiento.(BOE)

23 de novembre de19741123 Govern d' Aldo Moro.

27 de novembre de 1974 - Jesús Antonio Baena Morales és el nou cap provincial de l'OJE.

Desembre de 1974 Ocupacions de terres a Portugal i formació d'Unitats Col·lectives de Producció.

1 de desembre de 1974 - "Ante estos brotes de violencia que turban nuestra sociedad, los obispos recuerdan que los problemas colectivos no pueden resolverse mediante soluciones violentas, ya se ordenen a detener la evolución necesaria e ineludible, ya a provocar cambios radicales de las estructuras socio-económicas o políticas, Ni el terrorismo, ni la subversión revolucionaria, ni la represión de los derechos de la persona humana son compatibles con la concepción cristiana del hombre y de la sociedad.(..)La Conferencia Episcopal Española considera obligado apoyar una evolución en profundidad de nuestras instituciones." (Nota de la Asamblea Episcopal sobre "El momento presente de la Sociedad Española", La Vanguardia).

2 de desembre de 1974-El cos urbà de Muro és declarat conjunt Històric-Artístic.

9 de desembre de 1974 Takeo Miki primer ministre japonès
9 de desembre de 1974 La Brigada Internacional raúl Sendic assasina el coronell uruguaià Trabal

10 de desembre de 1974-Fulgencio Coll de San Simón, és el nou president de la Diputació.

12 de desembre de 1974 Mor Zunno Minotti, invàlid de guerra, en una càrrega policial contra una manifestació de mutilats de guerra per les seves condicions de vida
13 de desembre de 1974 Anthony Mamo president de la República de Malta.
17 de desembre de 1974 ETA mata el subtinent de la Guàrdia Civil, Luís Santos Hernández i el guàrdia civil Argimiro García Estévez. 

18 de desembre de 1974 - "Ante la campaña que se viene efectuando respecto a la modificación del artículo 103 de la Ley de Procedimiento Laboral en el sentido de suprimir la facultad actualmente concedida a las empresas del despido de sus trabajadores mediante indemnización, se acuerda elevar un escrito a la Unión Nacional de Empresarios, expresivo de lo inadecuado de esa reforma, altamente lesiva para la autoridad de las empresas."(Agrupación Nacional de los Derivados del Cemento a La Vanguardia)
                                      

19 de desembre de 1974 Cearbhal O'Dalaigh president d` Irlanda

La memòria de la Direcció Provincial de Sindicats registra cinc conflictes a les Balears durant l'any: dos a hoteleria, dos al metall i un a oficis varis que afectaren 217 treballadors amb 1016 hores perdudes.