Barcelona: Més de 5000 persones a la manifestació contra la imposició d'Ordenances Cíviques
Enviat el 2005-12-19 10:05:49 per Liberinfo - Redaccio

 (CRÒNICA IN SITU DE LA MANIFESTACIÓ DE DISSABTE MÉS ENLLÀ DE LA NOTA DE PREMSA QUE L'AJUNTAMENT DE BARCELONA VA DICTAR ALS MITJANS DE COMUNICACIÓ)

tornar


Milers de persones han participat avui de la marxa popular contra les ordenances del civisme que volen imposar des de l'ajuntament de Barcelona. Segons el nostre recompte més de 5.000, que han arribat a omplir de gom a gom durant força estona la plaça dels Àngels.

La marxa que reunia desenes de grup afectats per les ordenances directament i moltes altres persones que indirectament veuran retallades les seves llibertats per l'aplicació d'aquest decret. S'han pogut veure tres grans batucades de tambors que amenitzaven la marxa. La protesta ha començat amb columnes de prop de 200 manifestants que han baixat des de diversos punts de Barcelona, fins a confluir a la plaça Universitat a les 17h.
Una columna la configuraven patinadors que han sortit a les 16h del Palau Reial, han baixat per Diagonal i Muntaner sota el lema "Patinar no és cap crim" i han girat per Gran Via fins el punt d'inici.
Un altre nombrós grup ha baixat pel passeig de Gràcia sortint des de la plaça del Diamant, també ha sortit una marxa des de la plaça Folch i Torres, que ha arribat a les 17:30h a la plaça Universitat.
Des de Glòries han sortit malabaristes i ciclistes.
Un cop congregats i sota el lema El carrer és de tothom s'ha baixat per la ronda Sant Antoni, on s'hi han afegit nombroses prostitutes.
La baixada pel carrer Joaquim Costa ha donat continuïtat a la marxa, fins arribar a la plaça dels Àngels, que ha estat plena de gom a gom. Allí prop de 300 skaters amb el patí alçat han reivindicat l'ús de l'espai públic.
Al carrer dels Àngels s'ha produít el trencament d'un vidre de la seu del PSC. A continuació s'ha baixat per la rambla del Raval, on sorpresivament per a tothom, desenes d'antiavalots dels mossos d'esquadra han irrumput amb molta violència, disparant pilotes de goma i apallisant a diverses persones amb cop de porra. A partir d'aquell moment la manifestació ha viscut moments de molta tensió provocada per aquesta actuació.
Alguns manifestants han creuat contenidors per a protegir-se de les pilotes de goma.
La marxa ha fet cas omís a les provocacions policials i ha baixat fins arribar a la Rambla on s'ha girat pel carrer Escudellers. Allí s'ha continuat fins la plaça George Orwell, on paradoxalment s'hi va instalar -tot i la contradicció òbvia amb el nom de la plaça- la primera càmera de videovigilància de la ciutat. Per aquest fet s'ha desplegat una gran pancarta on es llegia "Ell, Clos et vigila". La intenció de finalitzar la marxa a la plaça de Sant Jaume amb la lectura d'un comunicat ha estat abortada pels mossos d'esquadra, i finalment aquest comunicat s'ha llegit al carrer Ferran, on s'ha desconvocat la protesta. Tot i que un miler de persones continuen hores d'ara denunciant la limitació del dret a manifestació a l'interior de la plaça Sant Jaume.