Concentració del 11 de Desembre al Born

El passeig del Born de Palma es convertí ahir migdia en un clam per la pau a l'Iraq, a Palestina i al Sŕhara Occidental. Prop de vuitanta persones es congregaren per donar suport a la jornada europea a favor de la pau per aquests pobles. A pesar de l'escassa participació, de la qual els organitzadors eren conscients, els missatges foren clars i l'acte resultŕ ben animat, amb la participació del grup de percussió Tambors per la pau.

La concentració havia estat convocada a Palma per la Plataforma per la Democrŕcia i la Globalització Social. De fet, una gran part dels assistents eren integrants de les entitats que en són membres, com Rosa Bueno, de la Federació de Veďns; Domingo Morales, de Revolta; Madiop Diagne, de CGT, Ernesto Baletto, d'USO; Bernat Vicens, de Drets Humans de Mallorca; Cecili Buele, d'ERC; Miquel Ŕngel Llauger, Antoni Esteve i Margalida Rosselló, d'Els Verds i Xavier Fortuny dels Amics del Poble Sahariŕ, entre altres.

En concret, el manifest de la convocatňria demanŕ que els aliats es retirin de l'Iraq, un vertader pla de pau per a Palestina i la convocatňria del referčndum per l'autodeterminació del Sŕhara. Abans i després del manifest els participants cridaren consignes com ara «Bush i Sharon, terroristes són!» o «Fora els invasors de l'Iraq» i «Sŕhara, referčndum d'autodeterminació».