DECLARACIÓ DEL MOVIMENT PER UN NOU PARTIT
D'
ESQUERRA, SOCIALISTA
I DEMOCRÀTIC (P-SOL)

 

Qui som

Som
part dels que:

a) Denuncien
la subordinació indigna al sistema financer i la conseqüent especulació depredadora que va sotmetre al Brasil amb la implantació del model neoliberal impost durant tota la dècada del 90.

b) Mai van acceptar passivament
que els guanys incessants de l'especulació internacional pogués sobreposar-se als interessos del desenvolupament nacional just i democràtic del poble brasiler, per compte d'un suposat deute extern mai auditat i que va multiplicar-se durant l'aplicació d'aquest model

c) Van lluitar contra les privatitzacions que lliuren gran part del nostre patrimoni d'empreses públiques a les grans corporacions multinacionals, gairebé sempre amb el finançament del Banc Nacional de Desenvolupament

d) Defensen
la coherència amb la història de lluites, amb les banderes i reivindicacions de la classe treballadora que van permetre l'elecció de Lula el 2002, quan el poble brasiler va mostrar el seu rebuig a aquest model neoliberal.

i) Permanentment donen suport
les lluites de la classe treballadora i de la joventut, les marxes i ocupacions dels sense-terra i dels sense-sostre, les vagues i mobilitzacions per salari, ocupació, terra educació, salut i millors condicions de vida en general.

f) Van estar en
la primera fila en la lluita contra la reforma de la Previdència, en les mobilitzacions i vagues dels treballadors estatals, que va denunciar el desmantellament de la previdencia publica en benefici dels fons de pensió.

g) No accepten veure
aquesta victòria transformada en un episodi més de frustració del poble brasiler

h) Som els que defensen el socialisme amb democràcia i
llibertat.

Com veiem el quadre actual

1.- No
acceptem la premissa que no havia alternativa enfront de la inqüestionable “herència maleïda”, que no fos la continuació d'aquest rebutjat model, fins i tot per un anomenat període de transició. Abans de tot, perquè no existeix transició per a un model democratitzant quan la dinàmica aplicada es fonamenta en paradigmes d'un monetarisme ortodox i conservador, que es confirma inclusivament per les pròpies declaracions del ministre d'Hisenda en reunió amb la bancada (escons) federal del PT, quan va afirmar que cal mantenir l'absurd superàvit fiscal recessiu per als pròxims deu anys.

2.- No vam
acceptar que un govern majoritàriament dirigit pel partit dels Treballadors pugui presentar, com grans conquestes que sol interessen als especuladors dels “mercats”, dues alteracions constitucionals absolutament inacceptables. I sense tenir en compte que talis índexs virtuals són simultanis a la tragèdia en el quadre de l'economia real, amb records d'atur i pèrdua del valor dels salaris. Ens referim al que es va denominar Reforma de la Previdencia i la Reforma Tributària, que no van passar del compliment de les tasques establertes pel FMI. Tals iniciatives s'haguessin concretat en el govern de FHC si no fora per la resistència dels treballadors públics recolzats en el PT

3.-
Considerem, per tant, que el govern de Lula es va determinar fer la tasca que va fer la *socialdemocracia institucional en el passat recent: fer per al gran capital allò que la dreta tradicional no tenia condicions de concretar.

4.- L'escenari exposat ens
duu a una conclusió: així no l'hagi explicitat el *PT va obrir de forma irreversible dels seus principis fundadors. Ja s'està movent en el sentit de reproduir en la campanya municipal del 2004, i en la campanya presidencial del 2006, una composició d'aliances en el qual organitza com base de suport al *PMDB, *PTB, *PL i a qui més es proposi a participar de el “presa i dóna'm” en la compra de vots del parlament. Fins el PP de *Maluf troba espai per a reivindicar càrrecs del primer graó. El PC do B, *PSB i *PPS amb un soroll aquí i un altre allí acaben acompanyant i consolidant el gran front de centre-dreta, deixant un espai que evidentment no pot romandre buidor.

El que volem

1.-
Creiem en la lluita de la classe treballadora, de la joventut i del poble pobre com instrument privilegiat que pot dur a la conquesta d'ocupació, salari, terra, salut, educació. La defensa dels drets dels segments oprimits i la defensa del medi ambient avui amenaçats pel projecte aplicat pel govern.

2.- No ens
conformem amb el gir de l'adreça del *PT i del seu govern. Per tant, tenim el dret, per a no dir l'obligació, de construir una alternativa partidària capaç d'ocupar l'espai abandonat. Una alternativa partidària de lluita contra el model neoliberal i el govern que l'aplica, de defensa de les reivindicacions i de les banderes de la classe treballadora. Que sigui democràtic i plural, de masses i *internacionalista, lliure de qualsevol *doctrinarismo i esperit de secta, amb mecanismes que garanteixin la participació activa dels militants, amb tot el dret de tendències i profund respecte a les minories i al dret d'opinió. L'estarà obert als militants que van sortir del *PT i els quals encara el són, com als d'altres partits d'esquerra que no es van deixar seduir pels privilegis palatins i que defensen la independència dels treballadors enfront de la burgesia. A tots els quals té claredat de l'absoluta incompatibilitat de la satisfacció de les demandes de la justícia social, amb la radicalització del procés democràtic, en els límits del sistema capitalista. A tots, en fi, que es defineixen d'ESQUERRA, i s'identifiquen amb el SOCIALISME AMB DEMOCRÀCIA com objectiu estratègic de forma explícita i permanent.

3.- Defensem
la construcció d'una alternativa partidària amb tots els quals no accepten la continuïtat de la submissió del país als interessos dels bancs i del FMI, que rebutgen el *ALCA, el pagament del deute extern, l'autonomia del Banc Central, el tall dels drets dels treballadors prevists en la reforma sindical i de les lleis de treball del govern de *Lula, i la política de destrucció de la universitat pública, prevista en la reforma universitària.

4.- És això
el que volem començar a construir a partir d'aquesta primera reunió. Aquestes són tot just algunes de les idees que volem discutir amb milers de companys per a construir junts una nova eina política i partidària per al poble brasiler. Creiem que sol a partir de la discussió democràtica podrà sorgir aquesta nova alternativa partidària. És per a aquesta discussió que convoquem a tots els quals creuen que altre món és possible i necessari

Rio de Janeiro, 19 de gener de 2004.

Heloísa Helena (senadora) Luciana Genro, Babá, Jo
ao Fontes (diputats federals) Agnaldo Fernandes (Socialisme i Liberdade) André Ferrari (Socialisme Revolucionari) Carlos Nelson Coutinho, Cid Benjamin, Démerson Dias, Edílson Silva (Pólo Socialista) Elídio Marquis (Movimento Esquerda Socialista) Francisco Affonso, Henrique Acker (Movimento Terra i Liberdade) Iranilson Brasil, Jadiel Messias dos Sants (Sintrasef) Jefferson Moura (Movimento Terra i Liberdade) Julieta Maria Buoro, Julio Camargo, Junia dóna Silva (Socialisme i Liberdade) Leandro Konder, Luiz Carlos Lucas, Marcelo Badaró, Marco Antonio Figueiredo (Nosso Tempo é Hoje) Maria de Souza Lima, Marlene Moreira (Assibge-SN), Martiniano Cavalcante (Movimento Terra i Liberdade) Miguel Leme (Socialisme Revolucionari) Miguel Malheiros (Corrente Socialista dos Trabalhadores) , Milton Témer, Ney Nunes (Unió Comunista) Nil Sergio Arago (Nosso Tempo é Hoje), Pedro Fuentes (Movimento Esquerda Socialista) Reginaldo Schenermann (Nosso Tempo é Hoje), Robério Paulino (MovimentoTerra i Liberdade) Roberto Leher, Roberto Morales (Movimento Tendència Proletaria) Roberto Robaina (Movimento Esquerda Socialista) Ronaldo Alves, Rosangela Alves, Sandro Pimentel (Movimento Esquerda Socialista) Silaedson Juninho (Corrente Socialista dos Trabalhadores) Tosto (Socialisme i Liberdade) Wellington Cabral (Corrente Socialista dos Trabalhadores).

 

 

 

Tornar a la pàgina anterior

 

 

 

 

 

 

INICI