L'ALUMNAT DE LA UIB ES MOBILITZA CONTRA EL PROCÉS DE BOLONYA

 

Avui migdia, a la UIB, s'ha dut a terme una assemblea d'estudiants per tal d'iniciar mobilitzacions contra el Procés de Bolonya. Els estudiants de la UIB no volem romandre passius, per això ens unim a les manifestacions que des de fa uns 10 dies es produeixen arreu de l'estat espanyol.

Més de 100 estudiants han assistit a l'assemblea, cosa que palesa aquest rebuig  general envers el Procés. S'ha parlat de les conseqüències que representa  la implantació del Pla de Bolonya, tenint en compte els aspectes negatius que afecten els estudiants , ja que des de les instàncies universitàries només ens han fet arribar allò que ells consideren avantatges.

Estem en contra de la postura elitista i mercantilització que suposen la implantació d'aquest pla. A més, criticam l'obscurantisme amb què s'ha dut a terme el Procés de Bolonya, fet que ha desembocat en un desconeixement general de tota la comunitat universitària.

Veient l'interès per part dels assistents i, les ganes d'iniciar mobilitzacions, com ja s'ha fet en altres universitats, s'ha creat l'Assemblea d'estudiants de la UIB contra l'esmentat Procés. D'aquesta manera, els estudiants hem decidit crear tota una sèrie de comissions de treball que avui mateix hem posat en marxa, especialment per fer arribar a la societat el tipus d'educació i d'universitat que defensam, ja que creim que l'opinió dels estudiants no pot ser menystinguda pels representants universitaris.

Les principals reivindicacions dels estudiants, ara per ara, són les següents:

                -la paralització de l'aplicació de l'Espai Europeu d'Ensenyament Superior (EEES).

-la realització d'un referèndum vinculant sobre l'implementació del Procés de Bolonya i, l'obertura d'un procés de debat públic sobre el futur de la universitat pública.

Per fer arribar aquestes peticions a la Rectora de la UIB, avui mateix hem sol·licitat una reunió per al proper dimarts dia 9 de desembre a les 10h, al Rectorat. En saber la resposta de la Rectora, els estudiants ens tornarem a reunir per decidir quines mesures hem de prendre.

 

Assemblea d'Estudiants contra el Procés de Bolonya.

estudiantscontrabolonya@gmail.com