PER LA READMISSIÓ DELS TRES TREBALLADORS

ACOMIADATS A LLUCMAJOR

 


Divendres passat, dia 7 d'Octubre, van ser acomiadats tres companys afiliats a CGT-BALEARS per la Direcció de l'empresa CTP's MALLORCA, S. A.. Aquesta empresa gestiona dues plantes de reciclatge de residus d'enderrocaments, pneumàtics, etc. de Llucmajor i Manacor, en règim de subcontracta, de la UTE (unió temporal d'empreses) MAC INSULAR, contractada al seu torn per les institucions insulars de Mallorca (CONSELL INSULAR DE MALLORCA), que en breu rebrà les competències del GOVERN DE LES ILLES BALEARS.

 

El motiu pel qual han estat acomiadats no pot ser més explícit: els set treballadors afiliats a CGT-BALEARS de la Planta de Llucmajor, de procedència senegalesa, s'han negat a treballar sistemàticament 50 HORES A LA SETMANA, (com fins a ara venien fent, amb compensacions irregulars), al voler l'empresa recobrar-los els 120 euros de complement a la producció del mes d'Agost, coincidint amb el canvi d'estructura empresarial (on anteriorment havia una contracta, ara hi ha una contracta i una subcontracta, a més d'un canvi de nom de l'empresa). Tot això a més de l'intent de modificar les condicions, ja de per si mateix precàries, a la baixa, pretenent que signessin contractes nous, en comptes de subrogar-los. Ja el dia 27 de setembre, en la mateixa planta de reciclatge, en presència del secretari general de la Confederació Balear de la CGT i del Secretari d'Immigració de la mateixa, els treballadors (tots amb permís de residència i contracte "legal") van ser amenaçats d'acomiadament si no acceptaven les condicions il·legals abans descrites.

 

En CGT de les Illes Balears, des del dia de l'acomiadament, hem realitzat tot tipus de gestions, davant l'estament empresarial i davant el polític, intentant aconseguir la READMISSIÓ DELS COMPANYS. Davant la falta de resultats, el passat dia 21 d'Octubre vàrem realitzar  la primera concentració, davant la seu del Consell Insular de Mallorca, les fotos de la qual estan disponibles en la Web WWW.CGTBALEARS.ORG. Al cap i a la fi, i una vegada han estat informades del succeït, són les institucions polítiques (CONSELL INSULAR i GOVERN DELS ILLES BALEARS) les responsables últimes d'aquest salvatge acomiadament i de les connotacions discriminatòries i racistes que acompanyen al mateix.

 


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Les accions realitzades fins a ara són les següents:

·          Presencia reclamant la readmissió en la Planta, el dia 10 d'Octubre.

·          Aquest mateix dia, entrevista amb l'Ajuntament de Llucmajor (regidor d'urbanisme).

·          Petició, no atesa, d'entrevista amb el Conseller Insular responsable de l'Àrea, del Consell Insular de Mallorca.

·          Entrevista amb altre càrrec polític del CIM.

·          Entrevista amb el Director financer de MAC INSULAR.

·          Dues converses telefòniques amb el Gerent de MAC INSULAR.

·          Interposició de la DEMANDA PER ACOMIADAMENT en el Jutjat social, contra TRIATGE 2000 (antic nom), CTP's MALLORCA, S. A., MAC INSULAR, AJUNTAMENT DE LLUCMAJOR, CONSELL INSULAR DE MALLORCA i GOVERN DELS ILLES BALEARS.

·          Informe mitjançant conversa telefònica al Conseller de Treball del Govern Balear, Sr. Cristòfol Huguet.

·          Concentració davant la seu del Consell Insular de Mallorca, el passat dia 21 d'Octubre.

·          Entrevista amb la Consellera d’Immigració, Sra. Encarnación Pastor, recentment nomenada.

·          Dues converses amb la Directora General de Treball del Govern de les Illes Balears.

·          Contactes amb els treballadors de la Planta i amb les entitats polítiques i ciutadanes, i col·lectius d'immigrants (especialment els senegalesos).

·          ASSEMBLEA de treballadors de CTP’s Mallorca, S. A., ahir dia 27, en el nostre local de s'Arenal de Llucmajor.

·          Obertura d'un compte de solidaritat econòmica.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A més d'estar disposats a facilitar-vos qualsevol detall d'informació que ens sol·liciteu, RECLAMAM EL SUPORT SOLIDARI DE TOTS, consistent en:

·         Enviament de faxos: Proposta de text:

“READMISSIÓ ACOMIADATS DE LLUCMAJOR”

“NO A LA DISCRIMINACIÓ LABORAL DELS TREBALLADORS IMMIGRANTS”

 “L'AGRESSIÓ A UN TREBALLADOR/RA ÉS UN ATAC A TOTS ELS TREBALLADORS/ES”

Dirigits a:

1.       MAC INSULAR                                               Nº Fax. 971 61 70 51

2.       TIRME (Soci de MAC Insular)                         Nº Fax. 971 43 86 72

3.       CONSELL *INSULAR DE MALLORCA Nº Fax. 971 17 38 26.

 

·         Suport econòmic als acomiadats: al compte de la "SA NOSTRA":

2051 - 0016 - 68 – 1070004050

En la pròxima Assemblea, que serà el dia de l'Acte de Conciliació del TAMIB (encara per determinar) es plantejaran noves accions, fins a aconseguir l'objectiu. La readmissió dels nostres companys serà un pas endavant per a tots els treballadors. Entre tots/es ho aconseguirem. Ànim, i gràcies pel vostre suport.

 

SECRETARIAT PERMANENT DE CGT-BALEARS

28 d’octubre de 2005