Any 1746- A Bunyola hi havia set taverners: Bartomeu Nadal, Antoni Muntaner,Antoni Borràs, Pere Joan Esterelles, Bartomeu Canyelles, Antoni Negre, Bernat Pasqual, Mateu Colom, Nicolau Sabater i Agustí Salom. A Orient l'únic taverner era Antoni Homar. (ARM. Papers sobre Estany del Aygordent)

28 de maig de 1746 - Arriben a Palma 58 barques napolitanes per a la pesca del corall al voltant de Mallorca.

30 de maig de 1746 -Boda de Salvador Sureda de Santmartí Cotoner amb Maria Josefa de Pinós

15 d'agost de 1746 - Inauguració del nou orgue de la parròquia de Sencelles construit per Mateu Bosch i costejat amb 500 lliures pagades per la Universitat de la vila.

29 de setembre de 1746- Naixement i baptisme de Miquel Cayetano Soler Rebassa a la parròquia de sant Jaume, fill de Gabriel Josep Soler de Selva i de Maria Lisera Rebassa de Saragossa.

Octubre de 1746- Sor Francina Maria Flor, priora del convent de sant Jeroni i Mateu Bosch  acorden la reconstrucció de l'orgue.

6 de novembre de 1746 - Mor Isabel Safortesa Sureda de Santmartí . Aquest mateix dia es casa Gracia Escofet Morro, filla del tresorer de l'exèrcit botifler invasor de Mallorca,amb Francisco de Bousseau Chateaufort, brigadier, i coronel del Regiment de Dragons de Batavia.

                                                retaule d'Herrera

                                         Retaule de Santa Eulàlia, obra d'Herrera

 

segueix